DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. aprīlī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide
1
1

Plānojot mežsaimnieciskos darbus, atrod nesprāgušu munīciju dienvidkurzemes mežā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: LVM

AS “Latvijas valsts meži” (LVM) Dienvidkurzemes reģiona plānotājs, gatavojot cirsmu mežā Krīvukalna iecirknī, pamanīja Otrā pasaules kara liecības – nesprāgušu munīciju. Šādi atradumi Latvijas mežos nav retums, it īpaši teritorijās, kur norisinājušās kaujas vai veidoti ierakumi un atbalsta pozīcijas.

LVM darbinieks norobežoja bīstamā atraduma teritoriju un informēja Valsts policiju. Ar sapieru palīdzību sprādzienbīstamie priekšmeti tika neitralizēti.  

“Šādi kara laika lādiņi visbiežāk zemes virsū nonāk “melno arheologu” dēļ, kuri tos izrok un turpat mežā pamet, radot draudus citiem meža apmeklētājiem un iemītniekiem. Ja līdzīgi priekšmeti tiek atrasti, ir ļoti būtiski tos neaiztikt un nekavējoties ziņot atbildīgajiem dienestiem,” skaidro LVM Dienvidkurzemes reģiona plānošanas vadītājs Māris Bērziņš.

ladins2

LVM darbinieki bieži atrod Latvijas valsts mežos bīstamas kara laika liecības – nesprāgušu munīciju. Arī Dienvidkurzemes mežos tā nav pirmā reize. Apslēptās mantas meklēšana valsts mežos ir aizliegta, izņemot arheoloģiskos pētījumus, kas notiek ar Valsts Kultūras mantojuma pārvaldes atļauju. Par atrastiem lādiņiem ir jāinformē Valsts policija, kura piesaista Zemessardzes Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas rotu.

LVM atgādina, ja atpūšoties mežā, tiek atrasti sprādzienbīstami priekšmeti, no bīstmaās teritorijas ir jāatkāpjas drošā attālumā un jāinformē par atradumu Valsts policiju (110 vai 112).

images lvm jaunumi 2021 zemes dziles infograma spradzienbistami prieksmeti2 jpg 1676452826 fit 1024 768

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI