DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. aprīlī, 2023
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Latvijas Pasta pārstāvji Kijivā piedalīsies starptautiskas filatēlijas izstādes atklāšanā Ukrainas atbalstam

2023.gada 5.aprīlī Ukrainas galvaspilsētā Kijivā Ukrainas pasta uzņēmuma Ukrposhta centrālajā birojā tiks atklāta starptautiska filatēlijas izstāde, eksponējot Ukrainai veltītos pastmarku izdevumus no 15 valstīm. Latvijas Pasts bija pirmais uzņēmums, kas 2022.gada martā izdeva pastmarku bloku Ukrainas atbalstam. Uz izstādes atklāšanu Kijivā dosies arī Latvijas Pasta pārstāvji – valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns un Starptautiskā departamenta direktors Andris Eglājs.

Pastmarku bloku un speciālu aploksni Ukrainas atbalstam Latvijas Pasts kā pirmais no pasaules valstu pasta uzņēmumiem izdeva 2022.gada 10.martā, reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā. Pastmarku bloku veido trīs pastmarkas un paskaidrojošs kupons, attēlojot Ukrainas un Latvijas valsts karogus, Ukrainas Neatkarības pieminekli Kijivā un Latvijas Brīvības pieminekli Rīgā. Uz pastmarku bloka ir uzraksti ukraiņu un latviešu valodā Mēs ar jums! un Slava Ukrainai!

Latvijas Pasta izdotais pastmarku bloks iekļauts Ukrainas pasta uzņēmuma Ukrposhta organizētajā starptautiskajā filatēlijas izstādē ar Ukrainas atbalstam veltītajām pastmarkām. Izstāde patlaban jau aplūkojama virtuāli – šeit –, bet 5.aprīlī tiks atklāta reālajā vidē Ukrainas galvaspilsētā Kijivā, Ukrainas pasta uzņēmuma Ukrposhta centrālajā birojā. Uz izstādes atklāšanu Kijivā dosies arī Latvijas Pasta pārstāvji.

“Izdodot pastmarku bloku Ukrainas atbalstam, nezinājām, ka mūsu paraugam sekos arī citu valstu pasta uzņēmumi – darījām to atbilstoši savām sajūtām un vēlmei sniegt atbalstu un paust solidaritāti mūsu Ukrainas kolēģiem un visai ukraiņu tautai. Palīdzību vislabāk varējām sniegt tajā veidā un formātā, kurā esam profesionāļi: gan turpinot nodrošināt pasta sūtījumu apmaiņas nepārtrauktību ar Ukrainu, gan radot īpašu pastmarku bloku Ukrainas atbalstam. Pārdodot pastmarku bloku, puse no ieņēmumiem tiek ziedota Ukrainas atbalstam, un šādā veidā, pateicoties mūsu klientu aktivitātei, Ziedot.lv esam pārskaitījuši jau nepilnus 18 000 eiro. Mēs nebeidzam apbrīnot ukraiņu drosmi un izturību, un no savas puses darīsim visu, kas ir mūsu spēkos, lai turpinātu sniegt atbalstu. Slava Ukraini!” uzsver Latvijas Pasta valdes priekšsēdētājs M.Vilcāns.

Ukrainas atbalstam veltītie filatēlijas izdevumi – pastmarkas, kupons un aploksne – veido vienotu patriotisku kompozīciju, kurā attēloti abu valstu neatkarības simboli – Neatkarības piemineklis Kijivā un Brīvības piemineklis Rīgā, Ukrainas un Latvijas valsts karogi, kā arī uzraksti ukraiņu un latviešu valodā: Mēs ar jums! un Slava Ukrainai! Pastmarku bloka tirāža ir 20 000 eksemplāru, bet aplokšņu tirāža – 800 eksemplāru.

Katras blokā iekļautās pastmarkas nominālvērtība ir 1,44 eiro, un to iespējams izmantot nosūtīšanai, kombinējot ar citas vērtības pastmarkām. Piemēram, divas pastmarkas kopumā 2,88 eiro vērtībā iespējams izmantot vienkāršas vēstules ar svaru līdz 20 gramu nosūtīšanai uz jebkuru valsti. Ukrainas atbalstam veltīto filatēlijas izdevumu dizaina autors ir mākslinieks Ģirts Grīva.

Pastmarku bloks ir iegādājams pasta nodaļās un Latvijas Pasta e-veikalā, kas ir ērtākais veids pastmarku iegādei, jo no tā piegādes iespējamas ar kurjeru uz jebkuru klientam izdevīgāko adresi, kā arī uz Latvijas Pasta pakomātiem vai pasta nodaļām visā Latvijā.

Ukrainas atbalstam izdoto pastmarku bloku un aploksni iespējams aplūkot te.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI