DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. martā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latvija organizē paneļdiskusiju par mākslīgā intelekta radītajiem izaicinājumiem informācijas integritātei

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2023. gada 29. martā Nāciju pilī notika Pastāvīgās pārstāvniecības ANO Ženēvā organizēta paneļdiskusija “Informācijas integritātes aizsardzība mākslīgā intelekta laikmetā”.

Paneļdiskusija tika organizēta ANO Komisijas Zinātnes un tehnoloģiju attīstībai 26. sesijas ietvaros. Tās mērķis bija meklēt iespējamos risinājumus tam, kā mākslīgā intelekta tehnoloģiju attīstības laikmetā, respektējot cilvēktiesības, nodrošināt informācijas integritāti un stāties pretī dezinformācijai, kas grauj starptautisko drošību. Eksperti uzsvēra, ka demokrātisku valstu pienākums ir aizsargāt demokrātiskās vērtības. Diskusijas dalībnieki aicināja investēt sabiedrības izglītībā un medijpratībā, kā arī izstrādāt starptautiskās normas, kas mazina mākslīgā intelekta tehnoloģiju radītos riskus.

Par mākslīgā intelekta radītajām iespējām un izaicinājumiem informācijas telpas drošībai diskutēja starptautiski atzīti eksperti no dažādiem reģioniem. Organizāciju “Code for Africa” pārstāvēja izpilddirektors Džastins Ārensteins (Justin Arenstein), Kanādas Ārlietu ministriju – Digitālās iekļaušanas laboratorijas direktora vietniece Ārina Žū (Aaryn Zhou), “Fundacion Multitudes” – izpilddirektore Paulina Ibarra (Paulina Ibarra), “Democracy Reporting International” – pētniecības koordinators Jans Nikola Beijers (Jan Nicola Beyer), bet ANO Augstā komisāra bēgļu jautājumos biroju – Tematiskās iesaistes, īpašo procedūru un tiesību uz attīstību direktore Pegija Hiksa (Peggy Hicks).

Pasākumu atklāja Latvijas vēstnieks ANO Ženēvā Bahtijors Hasans, to vadīja Ārlietu ministrijas īpašais pārstāvis digitālajos jautājumos Viktors Makarovs. Paneļdiskusiju apmeklēja gandrīz simts valdību un nevalstisko organizāciju pārstāvju.

ANO Komisijas Zinātnes un tehnoloģiju attīstībai mērķis ir veicināt sadarbību starp attīstītajām un attīstības valstīm, ar mērķi nodrošināt tehnoloģiju izmantošanu ANO Dienaskārtības 2030 ilgtspējīgas attīstības mērķus sasniegšanai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI