DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. martā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Zemkopības ministrs Didzis Šmits: ir jāīsteno ES līmeņa atbalsta pasākumi piensaimniecības nozarē

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pirmdien, 20. martā, zemkopības ministrs Didzis Šmits dosies uz ES Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomes sanāksmi Briselē (Padome), kurā dalībvalstu ministri spriedīs par problēmām lauksaimniecībā un pārtikas ražošanā, kā arī par aktuāliem jautājumiem zivsaimniecībā.

Svarīgākais jautājums Padomē būs lauksaimniecības tirgus stāvoklis pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā, sevišķu uzmanību pievērošot kara radītajām grūtībām atsevišķās nozarēs un pasākumiem to risināšanai. Latvija jau vairākkārt ir norādījusi uz nepieciešamību sākt ES līmeņa pasākumus ekonomiski cietušo nozaru atbalstam. Tādēļ zemkopības ministrs prasīs Eiropas Komisijai (EK) īstenot ES līmeņa atbalsta pasākumus piensaimniecības nozarē. Jau ziņots, ka D.Šmits un Lietuvas lauksaimniecības ministrs Kēstutis Navickis (Kęstutis Navickas), 9. martā tiekoties Biržos (Lietuvā), nolēma kopīgi vērsties EK pēc ārkārtas finansiālā atbalsta piena nozarei.

Padomē arī tiks apspriests EK redzējums par ES zivsaimniecības politiku mūsdienās un nākotnē ar mērķi aizsargāt un atjaunot jūras ekosistēmas ilgtspējīgai un noturīgai zvejniecībai. Zemkopības ministrija atzinīgi vērtē EK ieceres, taču vēlas redzēt precīzāku politikas pārmaiņu pasākumu plānu, uzsverot nepieciešamību vienlaikus arī pasargāt zvejnieku sociālās un ekonomiskās intereses.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI