DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. martā, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Jaunais tipveida būvprojekts ļaus mainīt pieeju senioru aprūpei

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto.

Būvniecības informācijas sistēmas portālā bis.gov.lv ir pieejams jauns tipveida būvprojekts videi draudzīgas un piekļūstamības standartiem pilnībā atbilstošas divu dzīvokļu vienstāvu dzīvojamas koka paneļu ēkas izbūvei.

Šādā ēkā ir paredzēts sniegt ģimeniskai videi pietuvinātu ilgstošas aprūpes pakalpojumu pensijas vecuma cilvēkiem. Seniori varēs saņemt aprūpi, dzīvojot nelielās grupās ērtā, mājīgā, viņu vajadzībām pielāgotā vidē. Lai varētu uzturēt pēc iespējas ģimeniskai videi pietuvinātu dzīves ritumu, ļaujot saglabāt kontroli pār savu dzīvi, piemēram, katram ierastos celšanās, gulētiešanas, ēšanas, ikdienas aktivitāšu un citus paradumus, telpās ir individuālas guļamistabas, kas ir blakus koplietošanas viesistabai un virtuvei.

Tipveida būvprojekts  ir izstrādāts, lai pašvaldībām un citiem pakalpojumu sniedzējiem  būtu iespēja ātri, netērējot laika un finanšu resursus ēku projektēšanai, veidot jaunas, mūsdienu standartiem pilnībā atbilstošas aprūpes pakalpojumu sniegšanas vietas.

Pašvaldības 2023. gada otrajā ceturksnī tiks aicinātas pieteikties atklātā projektu iesniegumu atlasē, lai, izmantojot Eiropas Savienības Atveseļošanas un noturības mehānisma finansējumu un šo tipveida būvprojektu, izveidotu savā administratīvajā teritorijā ģimeniskai videi pietuvināta aprūpes pakalpojuma infrastruktūru. Vienlaikus projektu var izmantot ikviens, kurš vēlas attīstīt kvalitatīvus sabiedrībā balstītus un ģimeniskai videi pietuvinātus aprūpes pakalpojumus.

Tipveida būvprojekts tapis Eiropas Savienības Atveseļošanas un noturības mehānisma plāna pasākuma “Ilgstošas sociālās aprūpes pakalpojuma noturība un nepārtrauktība: jaunu ģimeniskai videi pietuvinātu aprūpes pakalpojumu sniedzēju attīstība pensijas vecuma personām” ietvaros, kurā Labklājības ministrija, sadarbībā ar pašvaldību, nevalstisko organizāciju un sociālo pakalpojumu sniedzēju pārstāvjiem izstrādāja prasības ģimeniskai videi pietuvinātam aprūpes pakalpojumam pensijas vecuma cilvēkiem un uzdeva VSIA “Šampētera nams” izstrādāt tipveida būvprojektu ēkai, kurā šie pakalpojumi tiks sniegti.

Tuvāk ar projektu var iepazīties: https://bis.gov.lv/noderigi/tipveida-projekti/gimeniskai-videi-pietuvinatas-aprupes-pakalpojuma-sniegsanas-vieta

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI