DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. martā, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Autobraucēju ievērībai: Liepājas šosejas posmā, Cēsu un Rēzeknes apkārtnē īpaši apgrūtināti braukšanas apstākļi

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Daudzviet turpinās snigšana, arī putenis un zemais putenis, kas pūš sniegu no apkārtējām teritorijām uz ceļa un veido aizputinājumus. Braukšanas apstākļi daudzviet ir apgrūtināti.

Uz plkst. 12.30 īpaši apgrūtināti braukšanas apstākļi (sarkanais apzīmējums LVC kartē) ir:

  • Liepājas šosejas (A7) posmā no Apšupes krustojuma līdz Anneniekiem;
  • uz vietējiem un reģionālajiem autoceļiem Cēsu un Rēzeknes apkārtnē.

Aicinām plānot papildu laiku braucieniem un izvērtēt nepieciešamību doties ceļā pa tiem ceļu posmiem, kur braukšanas apstākļi ir īpaši apgrūtināti. Uz vietējiem un reģionālajiem autoceļiem arī citviet var veidoties grūti izbraucami aizputinājumi. Lai braukšanas apstākļus uzlabotu, strādā 93 VAS Latvijas autoceļu uzturētājs ziemas dienesta tehnikas vienības.

Atgādinām, ka snigšanas un puteņa laikā sniega kārta un aizputinājumi veidojas atkārtoti, tāpēc aicinām plānot papildu laiku ceļā. Svarīgi izvēlēties laika apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērot lielāku distanci līdz priekšā braucošajiem transportlīdzekļiem. Uzturēšanas darbi tiek veikti prioritārā secībā, sākumā strādājot uz galvenās, tad reģionālās un pēc tam uz vietējās nozīmes autoceļiem. Uzturēšanas darbu mērķis ir iespēju robežās uzlabot braukšanas apstākļus, taču ar tiem nevar novērst ziemu.

Pēc snigšanas beigām valsts galvenie autoceļi no sniega ir jānotīra trīs stundu laikā, savukārt uz mazāk noslogotiem ceļiem šiem darbiem tiek dots līdz pat 24 stundām.

Atgādinām, ka ceļi ar grants segumu ziemā tiek uzturēti ar piebraukta sniega kārtu.

Par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem vai citiem ar satiksmi un ceļu stāvokli saistītiem novērojumiem aicinām informēt VSIA Latvijas Valsts ceļi, zvanot pa diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555, kā arī uzņēmuma kontos sociālās saziņas tīklos Twitter un Facebook

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI