DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Zemkopības ministrija
Zivsaimniecības departaments
07. martā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Jauna kārtība valsts un ES atbalsta piešķiršanai projektiem lauku un zivsaimniecības attīstībai

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valdība otrdien, 7. martā, apstiprinājusi Zemkopības ministrijas (ZM) noteikumus par valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas, administrēšanas un uzraudzības vispārējo kārtību lauku un zivsaimniecības attīstībai, nosakot nosacījumus projektiem, ko iesniegs pieņemšanas kārtās pēc noteikumu spēkā stāšanās attiecīgajos lauku un zivsaimniecības attīstības pasākumos.

Jaunie noteikumi ietver vispārējos nosacījumus Kopējās lauksaimniecības politikas stratēģiskā plāna (KLP SP) 2023. – 2027. gadam lauku attīstības pasākumiem projektu veidā un Plāna zivsaimniecības attīstībai (PZA) 2021. – 2027. gadam1 pasākumiem. Vispārējā kārtība neattiecas uz iepriekš iesniegtajiem projektiem.

Noteikumi reglamentē projektu iesniegumu iesniegšanas, projekta iesnieguma vērtēšanas un lēmumu pieņemšanas kārtību, projekta iesnieguma vērtēšanas kritērijus, projekta īstenošanas nosacījumus, kā arī publiskā finansējuma pieprasīšanas un maksājumu vispārējo kārtību.

Jaunais Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) 2023.–2027. gada plānošanas periods sākās 2023. gada 1. janvārī, un vienlaikus turpinās 2021. gada 1. janvārī uzsāktais 2021.–2027. gada Eiropas Jūrlietu, zvejniecības un akvakultūras fonda (EJZAF) plānošanas periods.

Noteikumi “Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas, administrēšanas un uzraudzības vispārējā kārtība lauku un zivsaimniecības attīstībai” spēkā pēc to publikācijas oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”.

Jaunie noteikumi aizstās līdz šim spēkā esošos Ministru kabineta 2022. gada 14. jūlija noteikumus Nr. 446 Noteikumi par valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanu, administrēšanu un uzraudzību zivsaimniecības attīstībai 2021.–2027. gada plānošanas periodā”.

1 Plāns zivsaimniecības attīstībai (PZA) 2021. – 2027. gadam aizstāj Programmu zivsaimniecības attīstībai (ZRP) 2021.–2027. gadam

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI