DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. martā, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība
1
1

Veiktas izmaiņas AS “Latvijas valsts meži” padomē

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 3. martā, akciju sabiedrības “Latvijas valsts meži” akcionāru sapulcē tika apstiprināta jauna pagaidu padome, ņemot vērā, ka līdzšinējā padome pieņēmusi lēmumu vairs neturpināt darbu. AS “Latvijas valsts meži” (LVM) ir viens no lielākajiem valstij piederošajiem uzņēmumiem, tālab tā darbībā nedrīkst pieļaut pārrāvumu un atstāt to bez stratēģiskā uzrauga.

Pagaidu padomē izvēlēti un strādās gan meža nozares augsta līmeņa eksperti, gan neatkarīgi profesionāļi ar kompetencēm uzņēmumu stratēģiskajā un komandas vadībā, meža resursu apsaimniekošanas attīstības nodrošināšanā atbilstoši zinātnes atziņām un mūsdienu digitālajiem risinājumiem, lai turpinātu stiprināt uzņēmuma korporatīvo pārvaldību, efektivitāti un tiesiskumu. LVM kā vienam no lielākajiem valstij piederošajiem uzņēmumiem ir svarīgi nodrošināt attīstītību ilgtermiņā un sasniegt arvien jaunus ambiciozus mērķus, sniedzot labumu valstij un sabiedrībai kopumā.

LVM pagaidu padomē iecelti: Mārtiņš Līdums, Zane Driņķe, Mārtinš Gaigals, Sintija Ķikste un Edvīns Zakovics. Mārtiņš Līdums ir atzīts meža nozares eksperts ar pieredzi iestāžu vadības jautājumos, meža nozares normatīvajā regulējumā un kompetencēm meža nozares zinātnisko un izglītības jautājumu integrēšanā uzņēmuma darbībā. Zane Driņķe ir biznesa augstskolas “Turība” profesore ar kompetencēm budžeta plānošanā, personālvadībā, stratēģisko plānu izstrādē un vadībā, kvalitātes vadības sistēmas pilnveidē un kontrolē. Mārtiņš Gaigals ir pieredzējis eksperts meža nozares stratēģiskajā un investīciju plānošanā, pārzina uzņēmumu attīstības procesu virzību, inovatīvu ideju ieviešanu un datu apstrādi. Sintijai Ķikstei ir kompetences starptautiskajā sadarbībā, publiskā iepirkuma procesa plānošanas, vadīšanas un uzraudzības jautājumos. Edvīns Zakovics ir meža nozares profesionālis ar ilggadīgu pieredzi gan mežsaimniecības ražošanas procesu pārvaldībā, gan korporatīvajā vadībā. 

LVM kapitāldaļu turētājs, Zemkopības ministrijas valsts sekretārs Raivis Kronbergs pagaidu padomei un valdei novēlēja arī turpmāk strādāt aktīvi un produktīvi, būt stabiliem, uzticamiem un prognozējamiem partneriem saviem klientiem un pakalpojumu sniedzējiem. Jau tuvākajā laikā plānots izsludināt atklātu konkursu uz LVM padomes locekļu amatiem.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI