DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. martā, 2023
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

No 1. līdz 31.martam NVA visā Latvijā rīko pasākumus “Atvērto durvju dienas uzņēmumos personām ar invaliditāti”

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 1. līdz 31. martam Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) visā Latvijā rīko ikgadējo pasākumu „Atvērto durvju dienas uzņēmumos personām ar invaliditāti”, lai veicinātu darba meklētāju ar invaliditāti iekļaušanos darba tirgū un sniegtu atbalstu darba devējiem nepieciešamo darbinieku piesaistē. Pasākumu laikā darba meklētāji ar invaliditāti tiekas ar uzņēmumu un iestāžu pārstāvjiem, lai darba vidē klātienē vai videokonferenču platformā Zoom iepazītu nodarbinātības iespējas. Uz tikšanos ar darba devējiem aicināti gan NVA reģistrētie, gan nereģistrētie darba meklētāji ar invaliditāti.

Pirmie pasākumi „Atvērto durvju dienas uzņēmumos personām ar invaliditāti” šonedēļ norisināsies Rēzeknē, Raunā un Saldū. 1.martā plkst. 10.00 darba meklētāji ar invaliditāti Rēzeknē apmeklē uzņēmumu "A.N.J.Pasaule", kas piedāvā darbu mazumtirdzniecības veikala pārdevēja profesijā. 2.martā plkst. 14.00 savas durvis atvērs uzņēmums "Latnature” Raunā, darba meklētājus ar invaliditāti iepazīstinot ar ceha strādnieka profesiju. 3.martā plkst. 10.00 pasākums „Atvērto durvju dienas uzņēmumos personām ar invaliditāti” norisināsies Saldus vidusskolā, kas darbu piedāvā lietveža profesijā.

Informācija par aktuālajiem pasākumiem un darba devēju piedāvājumi visa mēneša laikā tiks publicēti un regulāri aktualizēti NVA vietnes sadaļā „Atvērto durvju dienas uzņēmumos personām ar invaliditāti” (https://www.nva.gov.lv/lv/atverto-durvju-dienas-uznemumos-personam-ar-invaliditati-informacija-darba-mekletajiem). Ja darba meklētājiem nepieciešama palīdzība CV sagatavošanā, aicinām pieteikties dalībai klātienes vai tiešsaistes karjeras konsultācijā. Plašāka informācija - NVA vietnē (https://www.nva.gov.lv/lv/karjeras-konsultacijas).

Pieteikšanās pasākumiem turpinās. Darba meklētājam jāizvēlas interesējošais pasākums un elektroniski jāaizpilda pieteikums NVA vietnes sadaļā “Notikumu kalendārs” vai jāpiesakās klātienē tuvākajā NVA filiālē. Darba devējiem pieteikuma anketa pieejama NVA vietnes sadaļā “Piedāvāju darbu” (https://www.nva.gov.lv/lv/atverto-durvju-dienas-uznemumos-personam-ar-invaliditati-informacija-darba-devejiem).

Atgādinām, ka NVA reģistrētie klienti ar invaliditāti, uzsākot darba tiesiskās attiecības uz nenoteiktu laiku, darba attiecību sākumposmā var pieteikties NVA surdotulka, atbalsta personas vai ergoterapeita pakalpojuma saņemšanai. Detalizētāka informācija par NVA atbalstu personām ar invaliditāti, uzsākot darba tiesiskās attiecības uz nenoteiktu laiku, pieejama NVA vietnes sadaļā “Atbalsts darba attiecību uzsākšanai” (https://www.nva.gov.lv/lv/atbalsts-darba-attiecibu-uzsaksanai). Savukārt darba devējiem, nodarbinot NVA reģistrētos klientus ar invaliditāti uz nenoteiktu laiku, darba attiecību sākumposmā NVA piedāvā dotāciju personas ar invaliditāti darba vietas aprīkošanai un ikmēneša dotāciju personas ar invaliditāti darba vadītāja apmaksai. Detalizētāka informācija par NVA atbalstu darba devējiem, kuri uzsāk nodarbināt personas ar invaliditāti uz nenoteiktu laiku, pieejama NVA vietnes sadaļā “NVA klientu ar invaliditāti nodarbinātība uz nenoteiktu laiku”.

9. un 29. martā NVA darba devējiem rīkos arī tiešsaistes seminārus, kuros informēs par darba devējiem pieejamo NVA atbalstu, nodarbinot personas ar invaliditāti (https://www.nva.gov.lv/lv/notikumu-kalendars?field_event_type_target_id[2081]=2081). Plašāka informācija par NVA pieejamo atbalstu darba devējiem, kuri nodarbina vai plāno nodarbināt personas ar invaliditāti, apkopota NVA vietnes sadaļā “Personu ar invaliditāti nodarbinātība”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI