DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. februārī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Noziedzība
1
1

Policija pabeidz izmeklēšanu par nelikumīgu cigarešu realizāciju Salaspilī un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Valsts policija.

Vakar, 22. februārī, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Salaspils iecirkņa amatpersonas prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai nosūtīja kriminālprocesu pret organizētu grupu septiņu cilvēku sastāvā par tabakas izstrādājumu realizāciju lielā apmērā organizētā grupā un par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā organizētā grupā. Kopumā kriminālprocesā tika atsavinātas 626 960 gabalu cigarešu un uzlikts arests skaidrai naudai, nekustamam īpašumam un trim transportlīdzekļiem, kuru kopējā vērtība ir 346 583 eiro.

2020. gada septembrī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Salaspils iecirkņa amatpersonas saņēma informāciju par personām, kuras nodarbojas ar cigarešu nelikumīgu realizēšanu, par ko attiecīgi likumsargi uzsāka kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 221.6 panta, kas vēlāk tika kvalificēts pēc Krimināllikuma 221. panta trešās daļas.

Veicot virkni izmeklēšanas darbību, likumsargi noskaidroja un aizturēja septiņas personas jeb organizētu grupu, kuras dalībnieki nelikumīgi realizēja cigaretes vietējiem iedzīvotājiem Salaspilī. Tika veiktas deviņas kratīšanas aizdomās turēto personu dzīvesvietās un transportlīdzekļos, kuru laikā atrada un atsavināja 626 960 cigarešu bez Latvijas Republikas akcīzes markām. Personas izņemtās cigaretes uzglabāja vairākas vietās dažādos nekustamajos īpašumos, kā arī pārvadāja tās ar automašīnu.

Tāpat policistiem radās aizdomas, ka personas legalizējušas noziedzīgi iegūtus līdzekļus, tāpēc kriminālprocess papildus tika kvalificēts pēc Krimināllikuma 195. panta trešās daļas, un uzlikts arests skaidrai naudai, nekustamajam īpašumam un trijiem transportlīdzekļiem, kuru kopējā vērtība ir 346 583 eiro.

Aizdomās par noziegumu izdarīšanu tika aizturētas septiņas personas – sievietes, kuras dzimušas 1943., 1953., 1975. un 1978. gadā, kā arī 1969., 1970. un 1997. gadā dzimušus vīriešus. Puse no aizturētajiem jau iepriekš ir nonākuši policijas redzeslokā par akcīzes preču nelikumīgu apriti.

Iegūstot pietiekamu pierādījumu kopumu un veicot visas nepieciešamās kriminālprocesa izmeklēšanas darbības, šī gada 22. februārī tika pieņemts lēmums par kriminālprocesa nodošanu Nodokļu un muitas lietu prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI