DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. februārī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
1
1

Rīgas vicemērs Ratnieks aicina Saeimas Nacionālās drošības komisijai rast regulējumu Maskavas nama Rīgā nacionalizēšanai

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas vicemērs Edvards Ratnieks (Nacionālā apvienība “Visu Latvijai!” – “Tēvzemei un Brīvībai/LNNK”) vērsies ar vēstuli Saeimas Nacionālās drošības komisijā ar aicinājumu rast risinājumu, lai tiktu izstrādāts tiesiskais regulējums nekustamā īpašuma “Maskavas nams” atsavināšanai. Vicemērs pauž pārliecību, ka šāda rīcība ar mērķi nacionalizēt īpašumu būtu nacionālās drošības interesēs, ņemot vērā, ka tas vienmēr kalpojis kā Krievijas Federācijas aktivitāšu atbalsta punkts Latvijā.

Ratnieks iepriekš jau vērsās Valsts Drošības dienestā (VVD) ar lūgumu sniegt savu vērtējumu par šā īpašuma nozīmi Latvijas drošībai. VDD sniedzis savu apliecinājumu, ka Maskavas nams jau kopš dibināšanas ir darbojies kā Krievijas Federācijas atbalsta punkts dažādām Krievijas īstenotām un pret Latvijas Republikas interesēm vērstām ietekmes aktivitātēm. Īpaši pašreizējos ģeopolitiskos apstākļos, kas nosaka vajadzību Krievijas Federācijas varas institūcijām arvien intensīvāk izmantot jebkuru tai pieejamu instrumentu īstenotās agresijas attaisnošanai. Maskavas nama pastāvēšana saistībā ar līdz šim sniegto ieguldījumu Krievijas ietekmes aktivitāšu nodrošināšanā turpina radīt apdraudējumu valsts drošībai.

“Kopš 2004.gada Maskavas nama atklāšanas, tas viennozīmīgi ir darbojies pret Latvijas nacionālajām interesēm par labu Krievijas propagandai. Tas ir bijis maigās varas līdzeklis, ko apliecina Krievijas amatpersonu un tautiešu regulārās satikšanās un kalpošana prokremliskajai ideoloģijai. Šobrīd Ukrainas karš un Krievijas paveiktie kara noziegumi ir apliecinājums tam, ka mēs nedrīkstam auklēties ar Krievijas ideoloģijas atbalstītājiem un steidzami jārod tiesisks regulējums šādu īpašumu atsavināšanai. Vienlaikus jāapzina citu nacionalizējamu īpašumu saraksts Rīgā un citviet Latvijā, lai nodrošinātu valsts drošības intereses,” norāda Edvards Ratnieks, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks.

Savulaik Satversmes aizsardzības birojs jau paudis viedokli, norādot, ka Maskavas nams Rīgā darbojies kā Krievijas maigās varas līdzeklis.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI