DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. februārī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Indra Dreika pārcelta Zāļu valsts aģentūras direktora amatā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valdība otrdien, 14. februārī, atbalstīja līdzšinējās Veselības ministrijas valsts sekretāres Indras Dreikas pārcelšanu Zāļu valsts aģentūras direktora amatā, lai nodrošinātu aģentūras darbības nepārtrauktību un funkciju efektīvu izpildi.

Iestādes vadītāja amats ir vakants kopš 2021. gada 6. maija. Aģentūrai kā Veselības ministrijas pārraudzībā esošai valsts pārvaldes iestādei ir nozīmīga loma nozarē, tajā skaitā saistībā ar kvalitatīvu un sabiedrības interesēm atbilstošu veselības aprūpes pakalpojumu nodrošināšanu. Ņemot vērā nozares izaicinājumus kopumā, aģentūras prioritāros jautājumus un stratēģiskās prioritātes ir svarīgi pēc iespējas ātrāk nodrošināt un darbam aģentūras direktora amatā piesaistīt profesionāli ar iepriekšēju pieredzi un zināšanām nozarē.

Indrai Dreikai ir pieredze nozares politikas un stratēģijas īstenošanā, sadarbībā ar nozares profesionālajām organizācijām, kā arī pieredze Veselības inspekcijas vadītāja amatā un zināšanas veselības aprūpes un sabiedrības veselības jomā.

Izvērtējot Veselības ministrijas valsts sekretāres atbilstību aģentūras direktora amata aprakstā noteiktajām izglītības, kvalifikācijas un profesionālās pieredzes prasībām, tika pieņemts lēmums par I. Dreikas pārcelšanu. Saskaņā ar Valsts civildienesta likumu, lēmumu par ierēdņa pārcelšanu pārraudzībā esošas iestādes direktora amatā ministrs pieņem, pamatojoties uz Ministru kabineta lēmumu.

I. Dreika pildīja Veselības ministrijas valsts sekretāres amata pienākumus kopš 2021. gada aprīļa.

Veselības ministrijas valsts sekretāra pienākumus līdz jauna pretendenta izvēlei pildīs trīs līdzšinējie valsts sekretāra vietnieki.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI