DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. februārī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
3
3

VDD brīdina: agresorvalsti Krieviju vai tās armiju slavinošas aktivitātes Latvijā nav pieļaujamas

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Tuvojoties 24. februārim, kad apritēs gads kopš Krievija uzsāka karu pret Ukrainu, VDD pievērš pastiprinātu uzmanību Krievijas atbalstītāju aktivitātēm. VDD brīdina, ka agresorvalsti Krieviju vai tās armiju slavinošas aktivitātes Latvijā nav pieļaujamas.

Patlaban VDD iegūtā informācija neliecina par prokremliski noskaņotu personu mēģinājumiem vai konkrētiem plāniem 23. vai 24. februārī organizēt pasākumus agresorvalsts Krievijas atbalstīšanai.

Iepriekšējos gados VDD Krieviju un tās bruņotos spēkus slavinošas aktivitātes bieži fiksēja 23. februārī, kad Krievijā atzīmē t.s. padomju armijas dienu. VDD vērš uzmanību, ka, ņemot vērā Krievijas bruņoto spēku veiktos noziegumus pret Ukrainas iedzīvotājiem un civilo infrastruktūru, šogad personas par Krievijas okupācijas armijas slavināšanu var tikt sauktas pie atbildības. 

VDD atgādina, ka par tādām publiskām aktivitātēm kā genocīda, noziegumu pret cilvēci, noziegumu pret mieru un kara noziegumu publiska attaisnošana un slavināšana (Krimināllikuma 74.1 pants), aicinājums uz genocīdu (71.1 pants), aicinājums uz agresīvu karu (77. pants), darbība, kas vērsta uz nacionālā, etniskā, rasu vai reliģiskā naida vai nesaticības izraisīšanu (78. pants) un aicinājums vērsties pret Latvijas Republikas valstisko neatkarību, suverenitāti vai teritoriālo vienotību (81. pants) Latvijā ir paredzēta kriminālatbildība.

Valsts drošības dienests (VDD) ir Latvijas pretizlūkošanas un iekšējās drošības dienests, kura darbība ir vērsta uz Latvijas nacionālās drošības iespējamu apdraudējumu identificēšanu un novēršanu. VDD galvenās darbības jomas ir pretizlūkošana, valsts noslēpuma aizsardzība, konstitucionālās iekārtas aizsardzība, ekonomiskās drošības aizsardzība, pretterorisms, valsts augstāko amatpersonu aizsardzība un pirmstiesas izmeklēšana.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI