DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. februārī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Latgales iedzīvotājus aicina uz sociālās uzņēmējdarbības pasākumu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Labklājības ministrija kopā ar Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociāciju 3. martā Preiļos rīkos informatīvu pasākumu par sociālo uzņēmējdarbību “Muzejs tumsā, suņu terapija un muiža – kas tiem kopīgs?”.

Pasākumā, kas no plkst. 13.00 līdz 15.00 Preiļu galvenajā bibliotēkā, Kārsavas ielā 4, varēs uzzināt par sociālās uzņēmējdarbības aktualitātēm un būs iespēja iepazīties ar trīs sociālajiem uzņēmējiem, uzklausot atklātus un personiskus stāstus par biznesu, ikdienas izaicinājumiem un vēlmi padarīt pasauli labāku.

Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācija informēs par nozares jaunumiem, iespējām, un dalībniekiem būs iespēja uzdot sev interesējošos jautājumus par Sociālā uzņēmuma likumu, atbalsta veidiem, sociālā uzņēmuma statusa iegūšanas procesu un citām nozares aktualitātēm.

Ar saviem pieredzes stāstiem dalīsies Ingrīda Supe - atbalsta mājas “Brīvupes” radītāja, Maksims Mihejevs - muzeja “Neredzamā pasaule” vadītājs un Iveta Balčūne - sociālās uzņēmējdarbības vēstniece Rēzeknes novadā un Latgales reģionā, Lūznavas muižas pārvaldniece.

Atbalsta māja “Brīvupes” ir sociālais uzņēmums Balvu novadā, kas piedāvā dažāda veida atbalsta pasākumus ģimenēm un bērniem no dažādām sociālajām grupām – kanisterapiju, Montesori medicīniskās pedagoģijas nodarbības un citus rehabilitācijas un attīstību veicinošus pakalpojumus.

Interaktīva telpa – muzejs “Neredzamā pasaule” dod iespēju piedzīvot ceļojumu tumsā, iepazīstot apkārtējos priekšmetus, smaržas un pat garšas neredzīga gida pavadībā.

Lūznavas muiža ir iedvesmas telpa Latgalē un vienlaikus sociālās uzņēmējdarbības vēstnieks reģionā. Muižā vairākkārtīgi ir rīkoti dažādi sociālās uzņēmējdarbības iedvesmas pasākumi, lai skaidrotu, ka ir iespējams veidot uzņēmējdarbību ar pievienotu sociālo vērtību.

Lai piedalītos pasākumā, līdz 28. februārim jāaizpilda elektroniska pieteikuma anketa: ej.uz/SUD_Preili. Vietu skaits ir ierobežots.

Pasākums ir daļa no Labklājības ministrijas sociālās uzņēmējdarbības aktivitāšu cikla “Attīstām sociālo uzņēmējdarbību kopā!”, ko finansē Eiropas Sociālais fonds. Cikla daudzveidīgās aktivitātes, kas plānotas, lai stiprinātu un attīstītu sociālās uzņēmējdarbības ekosistēmu Latvijā, norisināsies līdz 2023. gada novembrim. Tās tiek īstenotas sadarbībā ar nozares organizācijām – Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociāciju, biedrībām “New Door”, “Reach for Change Latvia” un sociālo uzņēmumu “Visas Iespējas”.

Plašāka informācija par visu aktivitāšu ciklu un šo informatīvo pasākumu pieejama Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācijas mājas lapā www.sua.lv/kopa un rakstot uz e-pastu liga@sua.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI