DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. februārī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizdomās par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu aizturētas piecas Valsts policijas amatpersonas

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Iekšējās drošības birojs aizdomās par dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošanu, bezdarbību un citiem noziedzīgiem nodarījumiem valsts institūciju dienestā, kas saistīti ar ikdienas dienesta pienākumu pildīšanu, janvāra nogalē aizturējis piecas Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes amatpersonas.

Iekšējās drošības birojs kriminālprocesa ietvaros Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes struktūrvienībā veicis neatliekamas procesuālās darbības. Izmeklēšanas darbību ietvaros tika atrasti un izņemti priekšmeti un dokumenti saistībā ar  izmeklējamiem noziedzīgiem nodarījumiem.

Patlaban noziedzīgajos nodarījumos iesaistītās Valsts policijas amatpersonas ir atzītas par aizdomās turētajiem un tām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, tostarp aizliegums ieņemt noteiktus amatus Valsts policijā.

Jāuzsver, ka Iekšējās drošības biroja veiktā izmeklēšana notiek ciešā sadarbībā ar Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūras uzraugošo prokuroru.

Izmeklēšanas interesēs šobrīd papildu informācija netiek sniegta.

Iekšējās drošības birojs atgādina, ka nevienu personu nevar uzskatīt par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kamēr tās vaina nav pierādīta Kriminālprocesa likumā paredzētajā kārtībā.

Iekšējās drošības birojs ir iekšlietu ministra tiešā pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kuras funkcijās ietilpst atklāt, izmeklēt un novērst noziedzīgus nodarījumus, kurus izdarījuši Iekšlietu ministrijas padotības iestāžu (izņemot - Valsts drošības dienestu) nodarbinātie, kā arī ar vardarbību saistītus noziedzīgos nodarījumus, kurus pildot dienesta pienākumus izdarījušas Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonas ar speciālajām dienesta pakāpēm vai Ostas policijas un pašvaldības policijas darbinieki.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI