DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. februārī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

I. Mūrniece tiekas ar Čehijas aizsardzības ministri

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 2. februārī, aizsardzības ministre Ināra Mūrniece, tiekoties ar Čehijas aizsardzības ministri Janu Černohovu (Jana Černochová), pārrunāja abu valstu divpusējo sadarbību aizsardzības nozarē, reģionālās drošības jautājumus un atbalstu Ukrainai.

“Čehija ir Latvijas sabiedrotā un mums ir vienots skatījums uz ģeopolitisko situāciju un izaicinājumiem drošības jomā, ar kuriem saskaramies pēc Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā. Latvija augstu novērtē Čehijas ieguldījumu NATO Austrumu flanga drošībā un Latvijas militāro spēju stiprināšanā, piedaloties gan Kanādas vadītajā NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupā, gan atbalstot NATO patrulēšanas misiju gaisa telpā virs Baltijas valstīm,” pēc tikšanās uzsvēra I.Mūrniece.

Tikšanās laikā ministres pārrunāja arī turpmāku atbalstu Ukrainas bruņotajiem spēkiem, kā arī abu valstu prioritātes šovasar gaidāmajā NATO samitā Viļņā, tai skaitā NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas stiprināšanu un turpmāko attīstību, palielinot to līdz brigādes līmenim.

Kanādas vadītajā NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupā, ko veido vairāk nekā 1700 karavīru no 11 valstīm – Albānijas, Čehijas, Itālijas, Islandes, Kanādas, Melnkalnes, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas, Spānijas un Ziemeļmaķedonijas.

Vienošanās par sabiedroto spēku klātbūtni Baltijas valstīs un Polijā NATO paplašinātās klātbūtnes ietvaros tika apstiprināta NATO samitā Varšavā 2016. gada jūlijā, šādi demonstrējot alianses vienotību un apņemšanos aizsargāt NATO dalībvalstis pret iespējamu agresoru.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI