DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. janvārī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Tautsaimniecības komisija rosina pagarināt termiņu Rīgas un Ventspils brīvostu pārvalžu likvidācijai

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas deputāti otrdien, 24.janvārī, lēma virzīt izskatīšanai Saeimā likumprojektu, kas paredz pagarināt termiņu Rīgas un Ventspils brīvostu pārvalžu likvidācijai.

Komisijas virzītie grozījumi paredz pabeigt Rīgas, kā arī Ventspils brīvostas pārvalžu likvidāciju līdz šā gada 31.decembrim. Grozījumi Ostu likumā nepieciešami, lai nodrošinātu kvalitatīvu pārejas posmu un nodotu pārvalžu funkcijas jaunveidojamajām kapitālsabiedrībām – akciju sabiedrībai “Ventas osta” un akciju sabiedrībai “Rīgas osta” -, minēts likumprojekta anotācijā.

“Par ostu pārvaldības reformas īstenošanu, tostarp pašvaldību iesaisti šajā procesā, vēl ir jāturpina diskusijas,” pēc sēdes sacīja komisijas priekšsēdētāja Linda Matisone. Komisija aicinās iesaistītās puses padziļināti spriest par uzsāktās reformas uzlabošanu un rast labāko pārvaldības modeli, uzsvēra komisijas priekšsēdētāja.

Komisija lūgs parlamentu iekļaut likumprojektu Saeimas 26.janvāra sēdes darba kārtībā, noteikt tam steidzamību un skatīt pirmajā lasījumā bez atkārtotas izskatīšanas komisijā, informēja L.Matisone.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI