DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. decembrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

LVM atpūtas un tūrisma centri “Ezernieki” un “Spāre” pagarina “Zaļo sertifikātu”

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Apliecinot videi draudzīgas saimniekošanas principus viesiem ērta un patīkama tūrisma piedāvājuma nodrošināšanā, novembra izskaņā AS “Latvijas valsts meži” (LVM) tūrisma un atpūtas centri “Ezernieki” un “Spāre” saņēma vides kvalitātes zīmes “Zaļais sertifikāts” pagarinājumu.

“Zaļais sertifikāts” gan “Ezerniekiem”, gan “Spārei” tika piešķirts jau 2011. gadā un, ievērojot teju deviņdesmit ekspertu komisijas noteiktus kritērijus, reizi trijos gados veiksmīgi tiek atjaunots un pagarināts. Jau vairāk nekā 10 gadus LVM atpūtas un tūrisma centri ievēro stingrus nosacījumus, kas saistīti, piemēram, ar atkritumu šķirošanu, notekūdeņu novadīšanu videi draudzīgā veidā, ekoloģisku tīrīšanas līdzekļu izmantošanu, vides pieejamību cilvēkiem ar kustību traucējumiem un vēl daudziem citiem būtiskiem elementiem.

Sertifikātu saņēmušie saimnieki kļūst par zaļā dzīvesveida vēstnešiem. Jau pie ārdurvīm "Zaļā sertifikāta" logo norāda, ka šeit dzīvo videi un dabai draudzīgi. Vienota stila vizuālas norādes telpās atgādina par mājas kārtību un iedrošina viesus uz videi draudzīgu rīcību, piemēram, kā šķirojami atkritumi, lai samazinātu to daudzumu. Daudzviet ir norādes, ka krāna ūdens ir droši dzerams. Dodoties pastaigā, to var arī uzpildīt līdzņemtā vairākkārt lietojamā pudelē, tādējādi  samazinot plastmasas pudeļu patēriņu.

“No asociācijas “Lauku ceļotājs” informācijas izriet, ka turpmāk uz “Zaļo sertifikātu” vairs nevarēs pretendēt publiskie tūrisma pakalpojumu sniedzēji, sertifikāts tiks pasniegts tikai privātiem uzņēmējiem. Taču par šo organizācijas lēmumu “Ezernieku” un “Spāres” viesiem nav jābēdā – kā strādājām, tā arī turpināsim strādāt saskaņā ar videi draudzīgiem saimniekošanas principiem. “Zaļais sertifikāts” ir tikai kā ārējs apliecinājums mūsu darbības pamatprincipiem. Jau gadiem gan šķirojam atkritumus, gan esam uzstādījuši videi draudzīgas bioloģiskās attīrīšanas iekārtas, veicam arī citus saimniekošanas pasākumus, kas vērsti uz resursu taupīšanu. Turklāt viesu labsajūtai izmantojam tikai dabiskas izcelsmes gultasveļu, segas un spilvenus no vietējiem ražotājiem,” norāda LVM atpūtas un tūrisma centra “Ezernieki” pārzine Dzintra Stradiņa.

“Zaļais sertifikāts” ir vides kvalitātes zīme lauku tūrisma saimniecībām, kurās ievēro zaļas saimniekošanas principus, saudzējot resursus, veidojot videi un vietējai kopienai draudzīgu, viesiem ērtu un patīkamu tūrisma piedāvājumu. "Zaļā sertifikāta" vērtēšana un attīstība notiek ar Latvijas vides aizsardzības fonda administrācijas atbalstu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI