DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. decembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

Parlaments piekrīt pielāgot 18 miljardu eiro aizdevumu Ukrainai 

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Trešdien Eiropas Parlamenta deputāti piekrita grozīt regulu, kas ļaus pārskaitīt Ukrainas atbalstam 18 miljardus eiro ES līdzekļu, neraugoties uz Ungārijas veto.

Parlaments, izmantojot steidzamības procedūru, pieņēma Padomes ierosinātās izmaiņas Makrofinansiālās palīdzības regulā, ļaujot 26 dalībvalstīm rīkoties kā aizdevuma galvotājām.

Ilgtermiņa aizdevums, kas piešķirts ar izdevīgiem noteikumiem, bet ar nosacījumu, ka Ukraina veiks reformas, piešķirts būtiskiem sabiedriskajiem pakalpojumiem, tostarp slimnīcu un skolu darbībai un mājokļu nodrošināšanai. Tas ir paredzēts arī, lai palīdzētu uzturēt Ukrainas makroekonomisko stabilitāti un atjaunot infrastruktūru Krievijas pastāvīgā uzbrukuma apstākļos.

Plašāku informāciju par priekšlikumu lasiet šeit.

Vispārīga informācija

Parlaments 24. novembrī apstiprināja aizdevumu, lai sniegtu īstermiņa finansiālu palīdzību Ukrainai, bet Padome 6. decembrī nespēja vienprātīgi atbalstīt abus sākotnējā priekšlikuma elementus. Lai atvieglotu aizdevuma izmaksu 2023. gada janvārī, Padome 10. decembrī iesniedza grozītu tiesību aktu kopuma versiju, kurai Ungārija piekrita.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI