DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. novembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

23. novembrī Tautas frontes muzejs aicina uz tiešsaistes sarīkojumu “Albervila un Barselona, tu aizrāvi man elpu…”

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Olimpiskā diena Rīgā. Lāpu tur olimpiskais čempions Jānis Ķipurs. 1989. gada 13. maijs.

FOTO: Edvīns Šēnbergs. LNVM krājums.

23. novembrī plkst. 17.00 LNVM Tautas frontes muzejs sadarbībā ar Konrāda Adenauera fondu aicina pieslēgties tiešsaistes sarunai „Albervila un Barselona, tu aizrāvi man elpu…” muzeja Facebook lapā facebook.com/tautasfrontesmuzejslnvm.

Pasākumā atzīmēs trīsdesmito gadadienu, kopš Latvijas olimpieši pēc neatkarības atjaunošanas atkal savas valsts komandā piedalījās olimpiskajās spēlēs. 1992. gada 8. februārī Albervilā sākās XVI Ziemas olimpiskās spēles, kurās sarkanbaltsarkano karogu olimpiskajā stadionā ienesa Jānis Ķipurs, bet 1992. gada 25. jūlijā, kad Barselonā sākās XXV Vasaras Olimpiskās spēles, karognesējs bija svarcēlājs Raimonds Bergmanis.

Žurnālists Anatolijs Kreipāns, atceroties straujās pārmaiņas Latvijas sportā kopš Latvijas Olimpiskās komitejas atjaunošanas konferences sporta namā "Daugava"1988. gada 19. novembrī, norādījis: “Diezin vai kāds no tās dalībniekiem domāja, ka jau 1992. gada ziemas olimpiskajās spēlēs Albērvilā Latvija atkal piedalīsies ar savu valsts komandu.”

Diskusijas dalībnieki Tautas frontes muzejā atcerēsies, kā 1988. gadā atjaunoja Latvijas Olimpisko komiteju un kā sākās Latvijas sportistu atgriešanās pasaules sportistu saimē, kā un kāpēc sportisti lēma par startēšanu Latvijas komandā, nevis Neatkarīgo valstu savienības (NVS) komandā.

Sarunā piedalīsies leģendārie sporta žurnālisti Gunārs Jākobsons un Anatolijs Kreipāns un sportisti – bijušais bobslejists Jānis Ķipurs un bijušais svarcēlājs Raimonds Bergmanis. Sarunu vadīs Latvijas Universitātes sociālās atmiņas pētnieks, komunikācijas zinātņu doktors Mārtiņš Kaprāns.

Latvijas Nacionālā vēstures muzeja Tautas frontes muzeja nodaļa kopš 2016. gada organizē atceres sarīkojumus un diskusijas par padomju okupācijas, Trešās Atmodas un Latvijas valsts atjaunošanas laiku, savienojot dzīvo atmiņu ar mūsdienām.

Sarunu ciklu “Trešā atmoda. 1992. gads. No pašiem pamatiem” LNVM Tautas frontes muzejs 2022. gadā veido sadarbībā ar Konrāda Adenauera fondu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI