DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. novembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

VARAM aicina Valsts drošības dienestu izvērtēt Elksniņa izteikumus par Krimas piederības Ukrainai neatzīšanu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Vides aizsardzības un reģionālās attīstītības ministrija (VARAM), reaģējot uz publiski izskanējušo informāciju, kur Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Andrejs Elkniņš intervijā portālā “Delfi”, atbildot uz jautājumu, kam pieder Krima, teicis, ka “Krima ir Krievijas Federācijas sastāvā”, ir vērsusies Valsts drošības dienestā ar aicinājumu savas kompetences ietvaros izvērtēt Elksniņa rīcību.

Saeima jau 2014. gada 6. martā pieņēma paziņojumu, ar kuru stingri nosodīja Krievijas Federācijas militāro agresiju Ukrainā un uzsvēra Latvijas nemainīgo atbalstu Ukrainas suverenitātei un teritoriālajai vienotībai, kā arī Ukrainas Verhovna Radas leģitīmajai varai. Vēstulē norādīts uz jau notikušo nelikumīgo bruņoto iejaukšanos Ukrainas teritorijas neatņemamā daļā – Krimā. Arī Apvienoto Nāciju organizācija (ANO) 2014. gada 27. martā pieņēma rezolūciju, ar kuru aicināja visas valstis un starptautiskās organizācijas neatzīt Krievijas Federācijas organizēto 2014. gada 16. marta referendumu Krimā.

Ministrs Plešs: “Kamēr ukraiņi cīnās par savas valsts neatkarību un Krievija turpina izvērst asiņainu karu savā kaimiņvalstī, nostāties agresora pusē ir nepieņemami. Elksniņa laipošana un izvairīgā attieksme pret atbalsta paušanu Ukrainai ir signāls, kas liek uzdot jautājumus par Daugavpils mēra lojalitāti Latvijas valstij. Aicinu Valsts drošības dienestu izvērtēt Elksniņa rīcību.”

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI