DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. novembrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

“RIX Airport City” projektu prezentē lidostu investīciju forumā Amsterdamā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lidostas “Rīga” attīstības projekts – lidostas pilsēta “RIX Airport City" šonedēļ prezentēts pasaules vadošajā lidostu attīstības investīciju konferencē “Global Airport Development World” Amsterdamā.

“Veidojas un nostiprinās jaunas prasības investīciju vidē, kas saistītas ar būtiskiem ilgtspējas faktoriem. Finansējuma piesaistei liela mēroga projektiem ir nepieciešama jauna izpratne par atbildīgu aprites pieeju resursu izmantošanā, ilgtspējīga plānošana, ilgtspējīgi un atjaunojami materiāli būvniecībā. Ņemot vērā, ka esam “RIX Airport City” attīstības sākumā, mums ir iespēja to jau sākotnēji balstīt ilgtspējas principos,” foruma dalībniekiem uzsvēra lidostas “Rīga” valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa.

Lidosta “Rīga”, izsludinot starptautisku konkursa dialogu investoru un attīstītāju piesaistei, ir uzsākusi stratēģiski nozīmīgā “RIX Airport City” projekta ieviešanu ar mērķi desmit gadu laikā izveidot progresīvu nākotnes lidostas pilsētu. Kopā ar paplašināto pasažieru termināli un ātrgaitas dzelzceļa “Rail Baltica” savienojumu tā sniegs ne tikai tradicionālos aviācijas pakalpojumus, bet radīs vidi dažāda veida uzņēmējdarbības attīstībai, piedāvās multimodālas transporta iespējas un dos pienesumu iedzīvotājiem un reģiona tautsaimniecībai kopumā. Līgumu ar konkursa uzvarētāju plānots noslēgt līdz 2023. gada beigām; plānotais investīciju apjoms “RIX Airport City” attīstībai ir līdz 300 miljoniem eiro.

“Esam pagodināti par iespēju būt pilntiesīgiem dalībniekiem un uzaicinātajiem runātājiem pasaules mēroga lidostu attīstības finansēšanas forumā, kur satiekas lidostu operatori, bankas, investīciju fondi, valdību pārstāvji, privātās un publiskās partnerības uzņēmumi, aviācijas tirgus eksperti un biznesa stratēģi. Mūsu klātbūtne šādā pasākumā skaidri iezīmē lidostas “Rīga” izaugsmes potenciālu Ziemeļeiropas reģionā,” par dalību “GAD World” forumā saka lidostas “Rīga” valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa.  

Foruma darbakārtībā šogad īpaša uzmanība pievērsta gan ilgtspējas aspektiem, kas kļūst par būtisku argumentu investīciju piesaistē, gan arī aviācijas biznesa noturībai krīzēs, lidostu ieņēmumu diversifikācijai, kā arī oglekļa emisiju mazināšanai. Šīs tēmas foruma ietvaros tiek pārrunātas gan paneļdiskusijās, gan individuālās sarunās starp lidostu pārstāvjiem un investoriem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI