DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. oktobrī, 2022
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Studentus un jaunos juristus otro gadu pēc kārtas aicina pētīt konkurences tiesības un saņemt 1000 eiro naudas balvu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ar mērķi veicināt radošu juristu domāšanu un atbalstīt cītīgākos konkurences tiesību studētājus, zvērinātu advokātu birojs ZAB PricewaterhouseCoopers Legal (PwC Legal) sadarbībā ar Konkurences padomi (KP) un Rīgas Juridisko augstskolu otro gadu pēc kārtas izsludina zinātnisko darbu konkursu konkurences tiesībās. Konkursa uzvarētājs saņems 1 000 eiro naudas balvu, ko piešķirs PwC Legal, kā arī iespēju praktizēties Konkurences padomē un citas veicināšanas balvas.

Konkursa dalībnieku uzdevums ir sagatavot un iesniegt zinātnisku darbu par konkurences tiesībām, darbā izklāstot argumentētu redzējumu par konkurences tiesību piemērošanu, balstot to juridiskos apsvērumos. Darbs var tikt sagatavots latviešu vai angļu valodā, kā arī tas var būt sagatavots tieši konkursam vai būt iepriekš publicēts vai sagatavots studiju programmas ietvaros.

Zinātnisko darbu konkursā aicināti piedalīties gan bakalaura, maģistra vai doktora līmeņa tiesību zinātņu studenti, gan praktizējoši juristi, kas dzimuši pēc 1997. gada 1. janvāra.

Konkurences padomes priekšsēdētājs Juris Gaiķis: “Pērnā gada konkursā iesniegtie darbi pārsteidza ar studentu izvēlēto tēmu plašo loku, kur tika apskatīti gan ļoti praktiski jautājumi, kas sastopami Konkurences padomes ikdienas darbā, gan arī konkurences tiesību teorētiskie aspekti, kuru risinājums vēl meklējams nākotnē. Tāpēc ceram, ka arī šogad darbi iezīmēs jaunas vēsmas, un uzcītīgākie un talantīgākie studenti būs radoši un konkursā piedāvās analīzi par konkurences tiesību attīstību, kas varētu sniegt būtisku pienesumu konkurences tiesībās. Lai apbalvotu jauno profesionāļu zinātnisko interesi par konkurences tiesībām, Konkurences padome konkursa laureātam nodrošinās prakses vietu, kas sniegs iespēju teorētiskās zināšanas pielietot praksē un pavērs jaunas karjeras iespējas.”

PwC Legal Konkurences un ES tiesību prakses grupas vadītājs Māris Butāns: “Pasaules ekonomika šobrīd ir pakļauta neskaitāmiem izaicinājumiem, kas liedz turpināt attīstīties kā ierasts. Tāpēc ir nepieciešams identificēt katrai ekonomikai savas prioritātes un jaunus risinājums. Konkurences tiesību dinamika nebeidz pārsteigt un tajā noteikti ir atrodami jauni instrumenti esošajiem izaicinājumiem. Studentu izdoma nebeidz pārsteigt, un ceram, ka arī šajā reizē mēs atkal izaicināsim sevi un atklāsim ko jaunu.”

Rīgas Juridiskās augstskolas docente Dr. Laura Ratniece: “Esam priecīgi, ka zinātnisko darbu konkurss konkurences tiesībās notiks arī šajā akadēmiskajā gadā. Iepriekšējā konkursa ietvaros iesniegtie darbi apliecināja, ka konkurences tiesībās ir ļoti daudz tematu, kurus nepieciešams padziļināti pētīt, un ka arī studenti spēj sniegt būtisku pienesumu konkurences tiesību izpētē. Šis konkurss ir ļoti laba iespēja ne tikai attīstīt pētniecībai nepieciešamās prasmes, bet arī spert pirmos soļus, lai kļūtu par konkurences tiesību speciālistu. Līdz ar to aicinām visus, kuriem interesē konkurences tiesības un kuri atbilst konkursa nolikuma prasībām, piedalīties šajā konkursā.”

Sagatavotie darbi laikā no 2022. gada 26. novembra līdz 2023. gada 14. maijam jāiesniedz elektroniskā formā, tos nosūtot uz e-pasta adresi: maris.butans@pwc.com.

Visus iesūtītos darbus izvērtēs komisija un līdz 2023. gada 24. maijam tiks noteikti pieci finālisti, kuri būs ieguvuši komisijas augstāko novērtējumu. Finālisti tiks aicināti darbus prezentēt komisijai laikā līdz 2023. gada 9. jūnijam. Konkursa uzvarētājs ne tikai saņems naudas balvu, bet arī tiks piedāvāta prakses vieta Konkurences padomē.

Zinātnisko darbu konkursa konkurences tiesībās nolikums: https://www.kp.gov.lv/lv/media/10430/download

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI