DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. oktobrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vides aizsardzība

Par Sudas upes piesārņošanu Siguldas novadā SIA “Mālpils piensaimnieks” draud iekārtas darbības apturēšana

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

Par ilgstošu vides piesārņošanu ar neattīrītiem ražošanas notekūdeņiem Valsts vides dienests (VVD) izdevis brīdinājumu SIA “Mālpils piensaimnieks” par piena pārstrādes iekārtas darbības apturēšanu. Konstatēts, ka ražošanas notekūdeņu attīrīšanas iekārtas darbojas neatbilstoši vides prasībām, kā rezultātā tiek piesārņota Sudas upe.

SIA “Mālpils piensaimnieks” pēc VVD pārbaudēm jau iepriekš vairākkārtīgi ir administratīvi sodīts, kā arī izdoti izpildrīkojumi par piespiedu naudu dienesta uzdoto rīcību neizpildes gadījumos. Pārbaužu laikā secināts, ka netiek veikta ražošanas notekūdeņu attīrīšana, netiek uzturēta kārtībā kanalizācijas sistēma, kā arī uzņēmums nav radis iespēju pieslēgties Mālpils centralizētajai kanalizācijas sistēmai. SIA “Mālpils piensaimnieks” pret VVD norādījumiem un piemērotajām soda sankcijām nav izturējies ar pietiekamu atbildību un turpinājis pieļaut virszemes ūdeņu piesārņošanu ar neattīrītiem ražošanas notekūdeņiem.

VVD izdotais brīdinājums paredz - iekārtas darbība tiks apturēta, ja trīs mēnešu laikā no brīdinājuma paziņošanas dienas (18.10.2022) SIA “Mālpils piensaimnieks” nebūs nodrošinājis pieslēgumu Mālpils centralizētajiem kanalizācijas tīkliem. Šis termiņš var tikt pagarināts līdz deviņiem mēnešiem, ja uzņēmums mēneša laikā iesniegs atbilstošu, detalizētu turpmāko rīcību plānu vides pārkāpumu novēršanai. Rīcības plānā uzņēmumam jānorāda tas, kā tiks nodrošināta ražošanas notekūdeņu apsaimniekošana līdz brīdim, kamēr notekūdeņu priekšattīrīšanas iekārtas būs izbūvētas un veikts pieslēgums centralizētajiem kanalizācijas tīkliem.

VVD iekārtas darbību aptur, ja nepieciešamā vides piesārņojošo darbību atļauja ir saņemta, bet darbinot iekārtu, atkārtoti tiek pārkāpti vides aizsardzības normatīvie akti un netiek pildīti vides aizsardzības valsts iestāžu administratīvie akti.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI