DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. oktobrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Topošie studenti jau laikus varēs iegūt informāciju par studijām RTU Atvērto durvju dienā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Kādas studiju programmas var apgūt Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU), kā notiek jauno studentu uzņemšana, kā izskatās fakultātes un kādas ir ārpusstudiju iespējas RTU – šos un citus jautājumus topošie reflektanti un viņu vecāki varēs iegūt RTU Atvērto durvju dienā, kas klātienē, RTU studentu pilsētiņā Ķīpsalā, notiks sestdien, 5. novembrī, plkst. 10.00–14.00.

Sākumā Atvērto durvju dienas apmeklētāji ir gaidīti RTU auditoriju mājā «Domus Auditorialis», Zunda krastmalā 8, vestibilā, kur neformālā gaisotnē varēs iepazīties ar visām deviņām RTU fakultātēm, aprunājoties ar konkrēto fakultāšu studentiem, kuri dalīsies pieredzē par studijām RTU un iespējām izmantot RTU infrastruktūru un atbalstu, lai jau studiju gados RTU Dizaina fabrikā izmēģinātu roku inovatīvu produktu izstrādē, izveidotu savus potenciālos produktus prototipus un apgūtu uzņēmējdarbības pamatus, lai savus produktus spētu komercializēt.

Turpat atsevišķā stendā būs iespēja aprunāties arī ar RTU Uzņemšanas komisijas pārstāvjiem un noskaidrot, kā RTU notiek jauno studentu uzņemšanas process un kas reflektantiem jāņem vērā gan gatavojoties stāties RTU, gan arī uzņemšanas procesa laikā.

Būs iespēja arī uzzināt par brīvā laika pavadīšanas un sportošanas iespējām RTU, savukārt plkst. 13.30 notiks organizēta ekskursija uz Ķīpsalā izvietotajām RTU dienesta viesnīcām, lai gūtu priekšstatu par studentu dzīves apstākļiem studiju laikā.

Pēc vispārējās informācijas iegūšanas RTU Atvērto durvju dienas dalībniekus gaidīs RTU fakultātēs, kur interesenti varēs apskatīties studiju vidi, laboratorijas, kā arī uzzināt, kādas studiju programmas katra fakultāte piedāvā.

Papildu informācija – RTU Facebook lapā – https://www.facebook.com/events/670042191091370

RTU ir mūsdienīga, starptautiski pazīstama un prestiža vienīgā daudznozaru tehniskā universitāte Latvijā. Universitāte mērķtiecīgi attīstās, lai nodrošinātu ne tikai augstas kvalitātes izglītību, bet arī izcilu pētniecību un valorizāciju — inovāciju un tehnoloģiju pārnesi, tādējādi zinātnes sasniegumus iedzīvinot praksē.

RTU piedāvā visvairāk budžeta vietu salīdzinājumā ar citām Latvijas augstskolām, un tās deviņās fakultātēs iespējams apgūt daudzpusīgu izglītību augstajās tehnoloģijās un inženierzinātnēs,

kā arī sociālajās un humanitārajās zinātnēs. RTU studentu pilsētiņā Ķīpsalā ir izvietota lielākā daļa RTU fakultāšu, Laboratoriju māja, Zinātniskā bibliotēka, dienesta viesnīcas, kā arī daļa no sporta infrastruktūras, lai studentiem būtu ērta mācību un brīvā laika pavadīšanas vide.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI