DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. oktobrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
1
1

Iekšējās drošības birojs ierosina uzsākt kriminālvajāšanu pret Valsts robežsardzes amatpersonu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Iekšējās drošības birojs Austrumlatgales prokuratūrai nosūtījis kriminālprocesu kriminālvajāšanas uzsākšanai pret Valsts robežsardzes amatpersonu, kura nelikumīgi glabāja tabakas izstrādājumus bez Latvijas Republikas akcīzes nodokļa markām lielā apmērā un tos pārvadāja.

Iekšējās drošības birojs, veicot pirmstiesas izmeklēšanu, noskaidroja, ka Valsts robežsardzes amatpersona, kuras dienesta pienākumu pildīšanā ietilpa Latvijas Republikas robežas kontroles pasākumu veikšana, nelikumīgi glabāja tabakas izstrādājumus bez Latvijas Republikas akcīzes nodokļa markām lielā apmērā - procesuālo darbību laikā Iekšējās drošības birojs sadarbībā ar Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes darbiniekiem Valsts robežsardzes amatpersonas lietošanā esošajās telpās un personīgajā transportlīdzeklī atrada un izņēma kopumā 50 000 cigaretes bez Latvijas Republikas akcīzes nodokļa markām.

Par Valsts robežsardzes amatpersonas iespējami veikto noziedzīgo nodarījumu prokuratūrai ir nodots kriminālprocess ar ierosinājumu uzsākt kriminālvajāšanu par Krimināllikuma 221.panta trešajā daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu – tabakas izstrādājumu nelikumīga uzglabāšana un pārvadāšana lielā apmērā.

Iekšējās drošības birojs atgādina, ka nevienu personu nevar uzskatīt par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kamēr tās vaina nav pierādīta Kriminālprocesa likumā paredzētajā kārtībā.

Iekšējās drošības birojs 2022. gada pirmajos deviņos mēnešos kompetences ietvaros ir uzsācis 35 kriminālprocesus un kopumā veicis pirmstiesas izmeklēšanu 113 kriminālprocesos. Šī gada pirmajos trīs ceturkšņos prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai ir nosūtīts 31 kriminālprocess un to ietvaros rosināts uzsākt kriminālvajāšanu pret 48 personām, tai skaitā 39 Iekšlietu ministrijas padotības iestāžu amatpersonām par 43 noziedzīgiem nodarījumiem, kas izdarīti gan pildot dienesta pienākumus, gan ārpus dienesta pienākumu pildīšanas laika.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI