DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. oktobrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrs pilnveido ārstniecības vides infrastruktūru

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrā (RPNC), Tvaika ielā 2 noslēdzies energoefektivitātes projekts ēkai, kuru turpmāk apmeklētāji varēs atrast pēc nosaukuma “R” ēka. Tajā no pagaidu telpām Ļermontova ielā 1 atgriezusies un darbu sākusi Ambulatoro tiesu psihiatrisko ekspertīžu nodaļa.

Sandra Pūce, RPNC valdes priekšsēdētāja: “Esmu gandarīta, ka vairākus mēnešus ilgais darbs vainagojies panākumiem. Veiktā telpu pārbūve nodrošinās ērtākus apstākļus un labāku pieejamību klientu apkalpošanā. Pie kam, ēka atrodas tieši blakus topošajam multifunkcionālajam ambulatorā centra kompleksam, kura būvniecība sāksies nākamā gada sākumā.”

Energoefektivitātes paaugstināšanas darbi R ēkā Tvaika ielā 2 izmaksāja  416 820,92  eiro (tai skaitā PVN), no tiem 217 507,34. eiro ir Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums. Būvdarbi uzsākti šā gada sākumā.

“R” ēkai, kas savulaik ekspluatācijā nodota 1966. gadā, siltināšanas un renovācijas darbu rezultātā ir nomainītas nolietotās būvkonstrukcijas un inženierkomunikācijas, ielikti jauni logi un ārdurvis, nosiltināti pamati un cokols, izbūvēta jauna siltumapgādes un ventilācijas sistēma, un energoefektīvs apgaismojums, modernizēta karstā ūdens apgāde, pārbūvētas iekštelpas un ēkai nodrošināta pieejamība cilvēkiem ar speciālām vajadzībām.

Pagājušās nedēļas noslēgumā Ambulatoro tiesu ekspertīžu nodaļas kolektīvs aicināja kolēģus jaunajās darba telpās, un katrs te “sālsmaizes” vietā atstāja savu rakstisku vai mutisku novēlējumu. Ambulatoro tiesu psihiatrisko ekspertīžu nodaļas vadītāja ārste-psihiatre Anita Apsīte novēlēja savas nodaļas kolektīvam būt tikpat godprātīgiem un zinošiem darbā, kā arī atzīmēja, ka jebkurās situācijās uz kolektīvu ir iespējams paļauties.

RPNC ir īpaši pateicīgs par praktisku atbalstu veikalam DEPO, āra puķpodu ražotājam COZO, kompānijai “Landscape Construcion” un RPNC dārza attīstības koncepcijas izstrādātājiem – ainavu arhitektu uzņēmumam ALPS par dāvinājumu ēkas industriālās apkārtnes labiekārtošanai, kas palīdz īstenot RPNC teritorijas Tvaika ielā 2 reģenerācijas koncepciju, veidojot draudzīgu un patīkamu ārtelpas vidi pacientiem un apmeklētājiem. 

 

Valsts kapitālsabiedrība “Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrs” ir Baltijā senākā psihiatriskā dziednīca, atvērta 1824. gadā, un šodien Latvijā lielākā psihiatriskās ārstniecības iestāde, kur strādā 1000 darbinieku.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI