DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. oktobrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Autovadītāj, esi uzmanīgs no meža zvēriem

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Freepik

Iestājoties gada tumšākajam laikam, redzamība uz ceļa samazinās, tādēļ meža zvēri, kas atrodas ceļa malās vai šķērso brauktuvi, var būt sliktāk pamanāmi. Autovadītājiem šajā laikā jābūt piesardzīgākiem, pārvietojoties pa valsts autoceļiem, īpaša uzmanība jāpievērš mežainos apvidos un ceļa posmos, kur ir neliels attālums starp ceļa nomali un kokiem vai krūmiem, jo pastāv lielāka iespēja, ka šādā posmā uz braucamās daļas var izskriet dzīvnieks.

Salīdzinājumā ar vasaras periodu, šobrīd biežāk notiek sadursmes ar meža dzīvniekiem. Kopumā šogad līdz 10. oktobrim Valsts policija ir reģistrējusi 425 ceļu satiksmes negadījumus, kuros notikušas sadursmes ar meža dzīvnieku. Šajos negadījumos cietušas 25 personas un viena gājusi bojā. Visvairāk sadursmes ar meža zvēriem ir reģistrētas tieši Latgales reģionā.

Visbiežāk sadursmes ar meža zvēriem notiek diennakts tumšajā laikā. Piemēram, Rīgas reģionā pēdējā mēnesī notika vairāki negadījumi ar meža zvēriem, kuros cieta arī personas. Šī gada 11. septembrī ap plkst. 22.00 Salaspils novadā automašīnas “Volkswagen” vadītāja, braucot pa autoceļu A4, uzbrauca meža dzīvniekam, pēc kā nobrauca no brauktuves un uzbrauca šķērslim. Ceļu satiksmes negadījumā cieta transportlīdzekļa vadītāja un trīs pasažieri. Visas personas tika nogādātas medicīnas iestādē.

Tāpat aizvadītajā nedēļā, 4. oktobrī, pēc pusnakts Olaines novadā, uz autoceļa A8 automašīnas “VW Golf” vadītāja uzbrauca meža dzīvniekiem. Ceļu satiksmes negadījumā cieta automašīnas vadītāja, kura tika nogādāta ārstnieniecības iestādē. Abos gadījumos par ceļu satiksmes negadījuma faktu Valsts policija uzsāka administratīvā pārkāpuma procesus.

Lai izvairītos no iespējama ceļu satiksmes negadījuma, aicinām autovadītājus būt uzmanīgiem, kā arī ievērot ceļa zīmes, kas attiecīgajos ceļu posmos norāda par iespējamu meža dzīvnieku klātbūtni. Tāpat vēršam uzmanību, ka meža dzīvnieki mēdz pārvietoties arī baros un to uzvedība nav paredzama, tāpēc jāievēro īpaša piesardzība.

Atgādinām, ja noticis ceļu satiksmes negadījums, kurā notriekts dzīvnieks, par to jāinformē Valsts policija, zvanot pa tālruni 110. Ja negadījumā nav cietuši cilvēki un transportlīdzeklim nav radušies bojājumi, kuru dēļ tas nevarētu turpināt ceļu, par notikušo ir jāinformē Valsts meža dienests.

Tāpat atgādinām, ka nekādā gadījumā nedrīkst atstāt notikuma vietu, neziņojot par to likumā noteiktā kārtībā,  jo šāda situācija ir uzskatāma par ceļu satiksmes negadījumu!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI