DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. oktobrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Dzelzceļa stacijā “Imanta” atklās vides izstādi “Ar vienu vilcienu rītdienā” par topošo “Rail Baltica” dzelzceļa līniju

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits un Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Ķirsis piektdien, 14. oktobrī, plkst. 17:00 dzelzceļa stacijā “Imanta” atklās ceļojošo vides izstādi “Ar vienu vilcienu rītdienā” un kopā ar “Rail Baltica” projekta ieviesējiem tiksies ar iedzīvotājiem.

Pēc izstādes atklāšanas Imantas apkaimes iedzīvotājiem būs iespēja tikties ar satiksmes ministru, Rīgas domes pārstāvjiem un “Rail Baltica” projekta ieviesējiem Latvijā – RB Rail AS un SIA “Eiropas Dzelzceļa līnijas” pārstāvjiem – par Rail Baltica dzelzceļa līnijas integrēšanu Imantā un Rīgas pilsētvidē, savienojumu ar lidostu “Rīga” un citiem interesējošiem tematiem.

Iedzīvotāji jautājumus var iesūtīt arī iepriekš, rakstot uz e-pasta adresi: info@railbaltica.org

Izstādes atklāšana un tai sekojošā tikšanās ar iedzīvotājiem plānota no plkst. 17.00 līdz plkst.18.30 dzelzceļa stacijā “Imanta”, Zolitūdes ielā 27, Rīgā.

Informācija par izstādi:

Izstāde “Ar vienu vilcienu rītdienā” radīta ar mērķi plašāk iepazīstināt iedzīvotājus ar topošo Rail Baltica dzelzceļa līniju – staciju atrašanās vietām, ātrvilciena izskatu un to, cik ātri ar jaunajiem vilcieniem varēs pārvietoties ikdienas braucienos pa Latviju vai ceļojot uz Eiropu.

Izstāde kopš šī gada aprīļa ceļo pa Latvijas novada pašvaldībām, ko šķērso topošā Eiropas sliežu platuma dzelzceļa līnija. Tā jau viesojusies Salaspils, Mārupes, Siguldas, Olaines, Bauskas, Limbažu, Ķekavas un Ropažu novados, un savu ceļojumu noslēdz Rīgā.

Sadarbībā ar VAS “Latvijas dzelzceļš” izstāde dzelzceļa stacijā “Imanta” būs apskatāma līdz 25. oktobrim. Pēc izvietošanas Imantā izstāde tiks nodota Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejam, turpmākai ekspozīcijai muzeja āra teritorijā.

Izstāde tapusi ar Eiropas Savienības Eiropas infrastruktūras savienošanas instrumenta atbalstu un sadarbībā ar pašvaldībām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI