DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. septembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Turaidā svinīgi atklās pārbūvēto ceļa posmu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Otrdien, 4. oktobrī, plkst. 11.00 Turaidā svinīgi atklās pārbūvēto ceļa posmu starp Turaidu un Siguldu uz reģionālā autoceļa Inciems–Sigulda–Ķegums (P8). 

Pasākumā piedalīsies VSIA Latvijas Valsts ceļi valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Lazdovskis, SIA Binders valdes priekšsēdētājs Aigars Sēja, SIA Projekts 3 valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Roops, a/s Ceļuprojekts valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Liepiņš, Turaidas muzejrezervāta direktores pienākumu izpildītāja Vija Stikāne un Siguldas novada pašvaldības pārstāvji.

Remontdarbi autoceļa P8 posmā starp Turaidu un Siguldu sākās 2021. gada pavasarī, to laikā visā posmā ir veikta ceļa segas pilnā pārbūve, izņemot tiltu pār Gauju. Zem ceļa izbūvēta drenāžas un lietusūdeņu kanalizācijas sistēma, lai nodrošinātu kontrolētu lietus ūdeņu atvadi no ceļa un novērstu nogāžu eroziju. Turaidas un Siguldas nogāzēs izbūvēta apgaismota ietve gājējiem un atjaunots gājēju tunelis pie Gūtmaņa alas. Sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldību un Turaidas muzejrezervātu Turaidā pārbūvēta reģionālā autoceļa Ragana–Turaida (P7) pieslēguma zona autoceļam P8.

Darbus veica CBF SIA Binders par līgumcenu četri miljoni eiro (ar PVN), pārbūves projekta autors ir SIA Projekts 3, būvuzraudzību veica a/s Ceļuprojekts.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI