DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. septembrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeima lems par termiņuzturēšanās atļauju pagarināšanas kārtību Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeima ceturtdien, 15. septembrī, lems, vai skatīt grozījumus Imigrācijas likumā, kas paredz mainīt termiņuzturēšanās atļauju pieprasīšanas un pagarināšanas kārtību Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem. Šādus likuma grozījumus, reaģējot uz Krievijas uzsākto karu Ukrainā, kā arī Eiropas Savienības piemērotajām individuālajām un ekonomiskajām sankcijām pret Krieviju un Baltkrieviju, rosinājusi Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija.

Tāpat Aizsardzības komisija lūgusi darba kārtībā iekļaut un pirmajā lasījumā izskatīt grozījumus Ieroču aprites likumā, kas paredz anulēt ieroču atļaujas Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem.

Tāpat deputātiem būs jālemj, vai skatīt likumu grozījumus, kas paredz apturēt trīs Latvijas un Baltkrievijas divpusējo līgumu darbību. Tos rosinājusi Ārlietu komisija.

Trešajā lasījumā plānots skatīt grozījumus, kas paredz paplašināt par noziedzīgiem nodarījumiem sodītu personu iespējas pieteikties Zemessardzē.

Galīgajā lasījumā deputāti lems arī par izmaiņām likumā “Par maternitātes un slimības apdrošināšanu”, kas paredz mainīt vecāku pabalsta izmantošanas kārtību.

Saeimas sēdē plānots pieņemt arī jaunu Kultūras centru likumu, kas noteic pašvaldību dibināto kultūras centru statusu, funkcijas, darbību un citus ar kultūras centru darbību saistītus jautājumus.

Tāpat trešajā lasījumā deputāti lems par grozījumiem, kas noteic koledžu institucionālās darbības regulējumu profesionālās izglītības sistēmā.

Savukārt pirmajā lasījumā plānots skatīt grozījumu Eiropas Parlamenta vēlēšanu likumā, ar kuru plānots noteikt, ka no Latvijas ievēlētie Eiropas Parlamenta deputāti, kas notiesāti par noziedzīgiem nodarījumiem, zaudē mandātu.

Saeima rīt lems arī par vairāku jaunu likumprojektu nodošanu izskatīšanai komisijās, tostarp par grozījumiem, kas izstrādāti ar mērķi veicināt no kara bēgošo Ukrainas civiliedzīvotāju iekļaušanos darba tirgū. Tāpat deputātiem būs jālemj, vai izskatīšanai komisijās nodot Lestenes luterāņu baznīcas un Otrā pasaules kara piemiņas vietas ar Lestenes memoriālu likuma projektu.

Sēdes darba kārtībā iekļauti 53 jautājumi. Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija lūgusi parlamentu papildināt darba kārtību, iekļaujot tajā jaunu likuma projektu par “Rail Baltica”.

15.septembra sēdes darba kārtību plānots skatīt piecas minūtes pēc Saeimas 8.septembra kārtējās sēdes turpinājuma beigām. Tās darba kārtībā ir lēmuma projekts par deputāta Alda Gobzema izslēgšanu no sešām Saeimas sēdēm, kā arī lēmuma projekts par neuzticības izteikšanu satiksmes ministram Tālim Linkaitam.

Savukārt pulksten 17.00 paredzēta amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI