DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. septembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Notiks seminārs par vienlīdzīgu darba samaksu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai gan sieviešu un vīriešu nodarbinātības rādītāji Latvijā saglabājas augsti, darba samaksas atšķirība starp abiem dzimumiem joprojām ir aktuāla problēma. Saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes datiem 2021. gadā sieviešu darba stundas likme bija vidēji par 14,6% zemāka nekā vīriešiem. Salīdzinot ar 2020. gadu, plaisa starp sieviešu un vīriešu stundas vidējo atalgojumu ir mazinājusies, taču, kā norāda eksperti, beidzoties pandēmijai, šī atšķirība varētu atgriezties iepriekšējā līmenī, sasniedzot 22,3%.

Arī citās Eiropas Savienības dalībvalstīs darba samaksas atšķirības starp vīriešiem un sievietēm ir joprojām aktuāls jautājums. Lai risinātu šo problēmu, Eiropas Komisija pērn publicēja priekšlikumu Eiropas Parlamenta un Padomes direktīvai par to, lai ar darba samaksas pārredzamības un izpildes mehānismu palīdzību nostiprinātu principu, ka vīrieši un sievietes par vienādu vai vienādi vērtīgu darbu saņem vienādu atalgojumu.

Labklājības ministrija sadarbībā ar Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūtu ceturtdien 15. septembrī laikā no plkst. 13.00 līdz 17.00 organizē semināru “Vienlīdzīga darba samaksa: lielākie izaicinājumi un efektīvākie risinājumi”. Tajā notiks diskusijas, kā rast risinājumus darba samaksas atšķirību radītajiem izaicinājumiem

Seminārā savā pieredzē par darba samaksas pārskatāmības risinājumiem un to ieviešanas izaicinājumiem dalīsies eksperti no Igaunijas, Latvijas, Lielbritānijas, Lietuvas, Kanādas un Luksemburgas, kā arī būs iespējams dzirdēt Latvijas uzņēmumu pieredzi un labās prakses piemērus šajā jomā.

Pasākums norisināsies Attīstības finanšu institūcijas “ALTUM” telpās (Doma laukums 4, Rīga). Semināra darba valodas – latviešu un angļu. Semināram būs iespējams sekot līdzi arī tiešsaistē Labklājības ministrijas Facebook kontā, kā arī YouTube kanālā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI