DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. septembrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Biznesa augstskolai Turība atkārtoti piešķir prestižo ANO Pasaules tūrisma organizācijas TedQual sertifikātu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Biznesa augstskolas Turība tūrisma maģistru un bakalauru studiju programmām atkārtoti piešķirts prestižā ANO Pasaules tūrisma organizācijas (UNWTO) TedQual sertifikāts uz maksimālo termiņu (4 gadi).

ANO Pasaules tūrisma organizācijas TedQual sertifikācija ir pasaules mēroga tūrisma izglītības standarts un varam lepoties, ka Biznesa augstskola Turība tūrisma izglītības programmas spēj konkurēt un ir vienā līmenī ar augstskolām no Kanādas, Austrijas, Spānijas un citām prestižām augstskolām, kurās pasaules studenti izvēlas kā savu tūrisma izglītības galamērķi.

TedQual sertificētās studiju programmas sniedz priekšrocības piedalīties starptautiskos projektos, lielāku apmaiņas iespēju studiju laikā un diplomu ar TedQual sertifikācijas ierakstu, kas pēc pētījuma datiem norāda, ka sertifikācijas esamība augstskolā ietekmē studentu izglītības galamērķa izvēli.

Biznesa augstskolas Turība tūrisma fakultātes dekāns Ēriks Lingbērziņš uzsver: Sertifikācijas rezultātos varam redzēt, ka Turība ir ieguvusi ļoti augstus rezultātus par procesu sakārtošanu, studiju programmu pielāgojumu, attīstoties līdz tūrisma nozarei. Viens no izvērtēšanas kritērijiem ir sadarbība ar tūrisma nozari, kurā esam izcelti un paslavēti par mūsu ieguldīto darbu - akreditācijas novērtējums uz 97% arī to norāda.”

Akreditācijas valstiskā līmenī notiek saskaņā ar Ministru kabineta apstiprinātiem akreditācijas noteikumiem, un šis ir ciklisks process, kurā piedalās studenti un tiek vērtēta studiju kursa satura atbilstība darba tirgum, taču, lai piedāvātā izglītība būtu konkurētspējīga pasaules mērogā un gūtu sava veida atpazīstamību, ir jāiesaistās globālās sertifikācijas programmās, kurās ir iesaistītas izglītības iestādes no dažādām pasaules valstīm, kas veido noteiktu tūrisma izglītības standartu visā pasaulē.

Balstoties uz Biznesa augstskolas Turība absolventes Amandas Būmeistares diplomdarba secinājumiem par TedQual sertifikācijas nozīmi studentu piesaistei, varam uzskatīt, ka iegūtā akreditācija ir liels ieguvums, jo dod iespēju veidot jaunus kontaktus ar citām pasaules augstskolām, veiksmīgi piesaista jaunus studentus un nostabilizē savu vietu labāko izglītības iestāžu topā tieši tūrisma un viesmīlības jomā, ņemot vērā tās attīstību nākotnē.

Starptautiskā tūrisma studiju programmas sniedz plašas zināšanas un veido stratēģisku skatījumu uz tūrisma norisēm globālā mērogā. Studiju procesā studenti izveido dzīvotspējīgas jaunu tūrisma galamērķu attīstības stratēģijas, kas sniedz iespēju praktiskā darbībā iepazīt tūrisma stratēģisko plānošanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI