DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. septembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Latvija un Gruzija pauž apņemšanos attīstīt ciešāku sadarbību lauksaimniecības jomā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 9. septembrī, zemkopības ministrs Kaspars Gerhards un Gruzijas vides aizsardzības un lauksaimniecības ministra pirmais vietnieks Georgs Khanišvili (George Khanishvili) parakstīja Saprašanās memorandu starp Latvijas Zemkopības ministriju (ZM) un Gruzijas Vides aizsardzības un lauksaimniecības ministriju par sadarbību lauksaimniecības nozarē.

“Latvija atzinīgi vērtē līdzšinējo sekmīgo sadarbību ar Gruziju un tās atbildīgajiem iestādēm lauksaimniecības jomā. Memoranda parakstīšana stiprinās jau esošo sadarbību un palīdzēs mums identificēt prioritārās sadarbības jomas, kurās īstenot jaunus kopējus projektus,” atzīmē zemkopības ministrs Kaspars Gerhards.

Latvijas un Gruzijas Saprašanās memorands ir labas gribas izpausme turpināt abu valstu sadarbību lauksaimniecībā, jo īpaši tirdzniecībā ar lauksaimniecības un pārtikas produktiem.

Tāpat memorandā paredzēta Latvijas un Gruzijas turpmāka sadarbība un pieredzes apmaiņa konsultāciju dienestu un lauksaimniecības kooperatīvu attīstībā, kā arī cita veida sadarbības paplašināšana ZM pārziņā esošajās jomās, tostarp veterinārijā, pārtikas drošībā, izglītībā un pētniecībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI