DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. augustā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizsardzības ministrs apmeklēs fonda "Namejs" rīkoto nometni Ukrainas karavīru bērniem

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 24. augustā, Ukrainas neatkarības dienā aizsardzības ministrs Artis Pabriks Jūras spēku Patruļkuģu eskadrā tiksies ar Ukrainas bruņoto spēku un Nacionālās gvardes karavīru bērniem, kuri piedalās Valsts aizsardzības un patriotisma fonds “Namejs” rīkotajā vasaras nometnē Latvijā.

Jūras spēku Patruļkuģu eskadrā nometnes dalībnieki dosies izbraukumā jūrā ar patruļkuģiem P-05 “Skrunda” un P-06 “Cēsis”, kā arī kopā ar aizsardzības ministru A. Pabriku un Ukrainas vēstnieku Latvijā Oleksandru Miščenko (Olexandr Mischenko) piedalīsies Ukrainas neatkarības dienai veltītā svinīgā pasākumā un cienāsies ar svētku torti.

Nometne norisinās no 20. līdz 27. augustam, un tajā piedalās 27 bērni vecumā no 11 līdz 15 gadiem, kuru vecāki pašlaik karo Ukrainā, cīnoties par valsts brīvību.

Nedēļu ilgās nometnes laikā bērni uzturas Ogrē, taču piesātinātā programma paredz sporta un atpūtas aktivitātes dažādās Latvijas vietās, ļaujot bērniem aizmirst kara šausmas, interesanti pavadīt laiku un izbaudīt vasaru.

Līdz šim nometnes dalībnieki viesojušies uz ASV Jūras spēku kuģa “USS Arlington”, apguvuši lēkšanu ar lecamauklu olimpiskā čempiona, lecamauklu fitnesa programmas izgudrotāja Badija Lī (Buddy Lee) meistarklasē, piedalījušies bijušā Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa organizētajā basketbola treniņā, spēlējuši sporta spēles Saulkrastu pludmalē un apmeklējuši piedzīvojumu parku “Mežakaķis”.

Plānots, ka 24. augustā nometnes dalībnieki Rīgas pilī tiksies ar Valsts prezidentu Egilu Levitu, kā arī dienas noslēgumā Arēnā Rīga apmeklēs basketbola spēli, kurā Pasaules kausa kvalifikācijas ietvaros Ukraina spēlēs pret Itālijas valstsvienību.

Nometnes turpinājumā vēl paredzēts apmeklēt izklaides parku “Avārijas brigāde”, piedalīties pasākumu organizēšanas uzņēmuma “Reāls Piedzīvojums” rīkotajās atrakcijās un citās aizraujošās aktīvās atpūtas aktivitātēs.

Valsts aizsardzības un patriotisma fonds “Namejs” pateicas visiem  atbalstītājiem, kuri ziedojuši līdzekļus nometnes organizēšanai, tādējādi sniedzot nozīmīgu atbalstu Ukrainai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI