DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. augustā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Ināra Mūrniece piedalīsies Latvijas naudai veltītā konferencē

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece ceturtdien, 18.augustā, piedalīsies konferences “Nauda Latvijā no neatkarības atjaunošanas līdz mūsdienām” atklāšanā un uzrunās klātesošos. Konference rīkota, atzīmējot 30 gadus kopš Latvijā atjaunota finanšu un ekonomiskā neatkarība. 

Pasākuma dalībniekus atklāšanā uzrunās arī Valsts prezidents Egils Levits, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš un bijusī Augstākās padomes deputāte, 4.maija Deklarācijas kluba prezidente Velta Čebotarenoka. Plānota arī Latvijas Nacionālās bibliotēkas direktora Andra Vilka uzruna, savukārt ievadvārdus teiks Augstākās padomes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Dainis Īvāns. 

Konferenci organizē 4.maija Deklarācijas klubs sadarbībā ar Saeimu, Latvijas Banku, Latvijas Nacionālo bibliotēku un Vidzemes Augstskolu, un tajā aicināti piedalīties bijušie Augstākās padomes deputāti, Saeimas deputāti, augstskolu vadošie mācībspēki, banku pārstāvji, juristi, uzņēmēji. 

Latvijas naudai veltītā konference rīkota, lai pievērstu uzmanību Latvijas finanšu un ekonomiskās neatkarības atjaunošanas nozīmīgumam, veicinātu sabiedrības izglītošanos un vairotu interesi par pagātnes, mūsdienu un nākotnes izaicinājumiem, kas saistīti ar naudu. 

Konferences darbs būs organizēts referātu un paneļdiskusiju formā.  Ar referātu par naudu Latvijā un Eiropā pagātnē, mūsdienās un nākotnē uzstāsies Eiropas Komisijas priekšsēdētājas izpildvietnieks Valdis Dombrovskis, un pēc tā paredzēta paneļdiskusija par naudas simbolisko un emocionālo nozīmi, naudu kā reformu sastāvdaļu un līdzekli stabilitātes nodrošināšanā un krīžu pārvarēšanā, inflāciju pagātnē un mūsdienās. 

Konferencē pēc Augstākās padomes deputāta, bijušā Latvijas Bankas prezidenta Einara Repšes referāta par naudas reformu un neatkarības atjaunošanu plānota diskusija, lai pārrunātu idejas un alternatīvas ceļā uz savu naudu, diskutētu par Latvijas rubļa nozīmi, inflāciju, tās cēloņiem, sekām un to pārvarēšanu, naudu un uzņēmējdarbību 90.gadu sākumā, kā arī vērtētu naudas reformas īstenošanas procesu pirms 30 gadiem. 

Savukārt par naudu nākotnē konferencē referēs Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks. Pēc tam diskusijā paredzēts runāt par to, vai mūsdienu tehnoloģiju radītās iespējas veicinās skaidras naudas izzušanu pavisam, kā mainīsies maksājumi un pakalpojumu sniedzēji, vai atbildīgās institūcijas spēs nodrošināt naudas kontroli un garantēt tās drošību nākotnē. 

Konference “Nauda Latvijā no neatkarības atjaunošanas līdz mūsdienām” 18.augustā norisināsies Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē, un tā sāksies pulksten 9.30. Konferencei tiešraidē būs iespējams sekot līdzi vietnē www.4maijs.lv

Konferences programma

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI