DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. augustā, 2022
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāta Ceļotāja dienā aicina ienirt zili zaļajā dabas un kultūrvēstures mantojumā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Dabas aizsardzības pārvalde

Dabas aizsardzības pārvalde (pārvalde) sadarbībā ar vietējām pašvaldībām 20. augustā ikvienu aicina izbaudīt Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāta (ZBR) Ceļotāju dienas pārgājienus, velo-foto orientēšanās piedzīvojuma sacensību, uzspēlēt “Zilākalna rēbusu”  un piedalīties akcijā “Apceļo un iepazīsti Ziemeļvidzemes biosfēras rezervātu”.

“Ceļotāju dienu apmeklētāji ir iecienījuši ZBR apceļošanas akciju, kas ļauj plašāk izzināt teritorijas unikalitāti un dabas pērles. Šogad ikvienu aicinām būt vērīgam un kontroles punktos meklēt īpašu uzlīmi, kurā jāatrod neiederīgs burts vai cipars, no kuriem beigās jāizveido frāze. Akcijas noslēgumā izlozēsim piecus akcijas dalībniekus, kuri saņems ielūgumu uz ZBR 25. jubilejas svinībām decembrī,” atklāj ZBR koordinatore Linda Kauliņa. 

Informāciju par bukletu ar uzlīmju atrašanās vietām iespējams saņemt Salacgrīvas, Staiceles, Limbažu, Valkas un Valmieras tūrisma informācijas centros, Rūjienas izstāžu zālē, Zilākalna kultūrvēstures un apmeklētāju centrā, Burtnieka ezera muzejā, kā arī lejupielādēt un izdrukāt no pārvaldes tīmekļa vietnes. ZBR Ceļotāju dienā uzsākto teritorijas apskati varēs veikt līdz pat 1. novembrim.

Tāpat 20. augustā ikviens ir aicināts ienirt zili zaļajā ZBR dabas un kultūrvēstures mantojumā, piedaloties divos pārgājienos. Pārgājiens plkst. 11.00 “Iepazīsti Staiceles un apkārtnes dārgumus” iepazīstinās ar Staiceles dabas un kultūrvēsturisko mantojumu. Plašāka informācija un pieteikšanās iespējama pa tālruni 27806452. Savukārt sešu km garajā pārgājienā “Kas mīt “niedru meža biezoknī” un “smilšu jūrā”” plkst. 11.00 pārvaldes dabas izglītības speciāliste Inta Soma stāstīs par Randu pļavām, piekrastes augiem, gliemenēm un aļģēm, kā arī par govju ganāmpulku, kas palīdz apsaimniekot Randu pļavas. Dalība pārgājienā jāpiesaka līdz 19. augustam, zvanot pa tālruni 26329412 vai rakstot e-pastu inta.soma@daba.gov.lv.

Tāpat šajā sestdienā Salacgrīvas tūrisma informācijas centrs aicina piedalīties velo-foto orientēšanās piedzīvojuma sacensībās, atpazīstot Salacgrīvas kultūrvēsturiskos un dabas objektus. Dalība sacensībās jāpiesaka, rakstot e-pastu visitsalacgriva@limbazunovads.lv vai Salacgrīvas tūrisma informācijas centrā (Salacgrīva, Rīgas iela 10a).

Ceļotāja dienā Zilākalna kultūrvēstures un apmeklētāju centrs “ZTornis” ikvienu aicina piedalīties izzinošā spēlē “Zilākalna rēbuss”, kurā jāpilda dažādi uzdevumi, jāatpazīst Zilākalna dārgumi un jādodas nelielā izbraucienā ar sliežu velosipēdu. Dalība spēlē jāpiesaka iepriekš, zvanot pa tālruni 26122943 vai rakstot e-pastu ztornis@valmierasnovads.lv.

Šis ir ZBR 25. izveides gads, kas ar dažādiem pasākumiem tiek atzīmēts visu gadu. Arī Ceļotāja diena ir daļa no kopīgiem svētkiem, atzīmējot teritorijas izveidi un tās unikalitāti. Aicinām sekot līdzi visām aktualitātēm tīmekļa vietnē www.daba.gov.lv un Facebook profilā: https://www.facebook.com/Ziemelvidzeme.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI