DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. augustā, 2022
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts kontroles eksperti dalās pieredzē ar Ukrainas kolēģiem

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 3.augusta līdz 12.augustam Valsts kontrole organizē pieredzes apmaiņas vizīti Ukrainas augstākās revīzijas iestādes kolēģiem. Valsts kontroles revidenti vizītes ietvaros vadīs apmācību programmu par revīzijas darba praktiskajiem aspektiem. Šādi Valsts kontrole turpina darbu ES Austrumu partnerības valstu augstāko revīzijas iestāžu kapacitātes stiprināšanā ceļā uz pilnīgu starptautisko standartu integrāciju to darbībā.

Valsts kontrolieris Rolands Irklis norāda, ka ir svarīgi turpināt Valsts kontroles uzsāktās iniciatīvas atbalsta sniegšanā Ukrainas augstākās revīzijas iestādes attīstības procesos, sniedzot profesionālu atbalstu kolēģiem revīzijas darba pilnveidošanā, tuvinot Ukrainas augstākās revīzijas iestādes darbību starptautiskajos revīzijas standartos (ISSAI) noteiktajiem principiem. Esam patiesi gandarīti par to, ka Valsts kontroles profesionalitāte, pieredze un zināšanas ir novērtētas arī Ukrainas augstākajā revīzijas iestādē.

Valsts kontrole ir Starptautiskās Augstāko revīzijas iestāžu organizācijas (INTOSAI) biedre un ir starptautiski atzīta un novērtēta kā kompetents partneris ārējās revīzijas jomā. Līdzšinējā Valsts kontroles attīstība un gūtā pieredze, īstenojot reformas un kapacitātes stiprināšanas pasākumus, ir ļoti vērtīga. Ir svarīgi iesaistīties starptautiskos attīstības sadarbības pasākumos,  šajā gadījumā – sniegt atbalstu Ukrainas augstākajai revīzijas iestādei, apzinoties, ka tā savā pilnveides procesā ir līdzvērtīgos apstākļos, kādos reiz bija Latvijas Republikas Valsts kontrole.

Valsts kontroles apmācību programma ir turpinājums nu jau sešu gadu garumā īstenotajiem attīstības sadarbības projektiem Ukrainas, Moldovas un Gruzijas augstāko revīzijas iestāžu kapacitātes celšanai ISSAI integrācijas procesā, un šogad atbalsta aktivitātes tiek īstenotas Eiropas Savienības līdzfinansēto projektu “Kapacitātes stiprināšana ārējās revīzijas jomā atbilstoši starptautiskajiem standartiem” (“Strengthening Capacities in External Audit in Line with International Standards”) ietvaros.

Valsts kontrole ir bijusi aktīva INTOSAI un EUROSAI  (Eiropas Augstāko revīzijas iestāžu organizācija)  dalībniece un īstenojusi dažādus sadarbības pasākumus, kas vērsti uz ES Austrumu partnerības valstu augstāko revīzijas iestāžu attīstību. Tas ir būtisks instruments Latvijas un ES kopīgu attīstības sadarbības mērķu sasniegšanai.

Līdz šim Valsts kontrole ir sniegusi maksimālu iespējamo atbalstu budžeta ietvaros. Valsts kontrole ir sniegusi atbalstu un īstenojusi nozīmīgu starptautisku partneru un ekspertu sniegto rekomendāciju ieviešanu, tādējādi tuvinot Ukrainas augstāko revīzijas iestādi starptautisko augstāko revīzijas iestāžu standartu piemērošanai. Līdzīgi attīstības sadarbības pasākumi veikti arī Moldovā un Gruzijā.

Valsts kontroles eksperti šīs programmas ietvaros sniedz zināšanas un pieredzi par augstāko revīzijas iestāžu institucionālās attīstības aspektiem, stratēģisko plānošanu, finanšu revīziju praktiskajiem aspektiem, revīziju ieteikumu ieviešanas uzraudzību un ietekmi, kā arī revīzijas kvalitātes kontroles procedūrām, kas ir svarīgi starptautiskajos standartos noteiktie principi kvalitatīvai revīzijas darba procesa nodrošināšanai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI