DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. augustā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
1
1

Augustā poligonā “Meža Mackeviči” notiks militārās mācības un zemessargu pamatapmācības nometne

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTOgrāfija no Zemessardzes 3. Latgales brigādes arhīva.

Augustā poligonā “Meža Mackeviči” Augšdaugavas novada Vaboles pagastā organizēta Zemessardzes 3. Latgales brigādes karavīru un zemessargu apmācība saskaņā ar plānu, kā arī zemessargu pamatapmācības nometne.

Īpaši aktīvi poligona infrastruktūru šomēnes izmanto Zemessardzes 36. kaujas atbalsta bataljons. Apmācībai tiek izmantotas šautuves, kā arī poligona teritorija – Lauka kaujas iemaņu programmā no 17. līdz 19. augustam karavīri tiks apmācīti orientēšanās jomā, bet no 24. līdz 26. augustam tiks organizēti “sausie treniņi” (uguns un kustība bez munīcijas). Tāpat arī katru nedēļu pa pāris dienām notiek Zemessardzes 36. kaujas atbalsta bataljona Mīnmetēju baterijas apmācības.

Pastāvīgi tiek veikti dažādi poligona teritorijas uzturēšanas darbi. Tā Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centrs (VAMOIC) no 8. līdz 12. augustam īstenos piebraucamo ceļu labošanu.

Vislielākā aktivitāte poligonā “Meža Mackeviči” būs no 7. augusta, kad sāksies brigādes jauno zemessargu pamatapmācības nometne. Trīs nedēļu garumā jaunie zemessargi pieredzējušu instruktoru vadībā apgūs lauka kaujas iemaņas, kaujas šaušanas pamatprincipus, topogrāfiju, pirmo palīdzību, ierindas apmācību un citas aizsardzības uzdevumu veikšanai nepieciešamās prasmes. Pēc obligātā pamatapmācības kursa sekmīgas pabeigšanas zemessargi var turpināt apgūt dažādas specialitātes, piemēram: ložmetējnieks, izlūks, karavīrs glābējs u.c. Ja zemessargs vēlas apgūt militārās vadības prasmes un iegūt augstāku militārā dienesta pakāpi, viņš var turpināt militāro izglītību, piemēram, Jaunākā instruktora kursā Zemessardzes Mācību centrā u.c.

Iedzīvotāju ievērībai

Nacionālie bruņotie spēki atgādina, ka augustā Zemessardzes mācību laikā Sēlijā un Latgalē pa koplietošanas ceļiem notiek īslaicīga militārās tehnikas un personāla pārvietošanās. Zemessardzes 3. Latgales brigādes vienības ar militāro tehniku dosies uz mācībām. Tāpat arī dažu vietējo pašvaldību teritorijās notiks bataljonu plānotās mācības, kurās tiek izmantots bruņojums un militārā tehnika.

Visas mācības tiek organizētas atbilstoši apstiprinātām drošības prasībām. Poligona teritorijā Augšdaugavas novada Vaboles pagastā tiek lietota mācību munīcija un kaujas imitācijas līdzekļi, kas tikai rada īslaicīgu troksni un dūmus, bet nekādi neapdraud cilvēku veselību.

Nacionālie bruņotie spēki aicina iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret Zemessardzes aktivitātēm, jo viens no galvenajiem mācību mērķiem ir zemessargu kaujas gatavības uzlabošana un valsts aizsardzības spēju stiprināšana.

Aicinām iepazīties ar informāciju par iespējām dienēt Zemessardzē tīmekļvietnē www.esizemessargs.lv. Plašāku  informāciju par dienestu var iegūt, zvanot uz tālruņa numuru 1811 vai rakstot uz e-pasta adresi esizemessargs@mil.lv.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI