DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. jūlijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Ieskaties Tieslietu līderu forumā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

14. jūlijā Rīgā, Melngalvju namā, notika pirmais starptautiskais Rīgas Tieslietu līderu forums “Atbildība un inovācijas pārmaiņu laikā”, kurā piedalījās vairāk nekā 35 tieslietu līderi no dažādām pasaules valstīm, Eiropas Komisijas un nozīmīgākajām starptautiskajām organizācijām.

Atsaucoties Ministru prezidenta biedra, tieslietu ministra Jāņa Bordāna uzaicinājumam, Rīgā kopā pulcējās akadēmiskie spēki, lēmumu pieņēmēji un tiesību piemērotāji, lai kopīgi diskutētu par tieslietu līderu spēju uzņemties atbildību un nodrošināt tieslietu jomas attīstību mainīgajos apstākļos. Viens no centrālajiem foruma jautājumiem – kas ir jādara, lai atjaunotu starptautisko tiesisko kārtību.

Tieslietu līderi meklēja tiesiskus instrumentus, kas sekmētu kara izbeigšanu un Ukrainas atjaunošanu. Forumā apspriešanai tika piedāvāti Tieslietu ministrijas sagatavotie priekšlikumi un rīcības virzieni, kuriem nepieciešams gūt starptautisko partneru atbalstu, lai turpinātu izstrādāt praktiskos risinājumus Krievijas agresorvalsts un tās pastrādāto kara noziegumu atbalstītāju īpašumu iesaldēšanai un konfiscēšanai.

Foruma norisi var vērot tiešraides video latviešu un angļu valodās Tieslietu ministrijas Youtube kontā.

Plašāk Tieslietu ministrijas mājaslapā: https://www.tm.gov.lv/lv/tieslietu-lideru-forums.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI