DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. jūlijā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Uz Tieslietu līderu forumu Rīgā ieradies ASV Tieslietu ministrijas darba grupas “KleptoCapture” vadītājs

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

Trešdien, 13.jūlijā, Ministru prezidenta biedrs, tieslietu ministrs Jānis Bordāns tikās ar ASV Tieslietu departamentā izveidotās speciālās vienības KleptoCapture direktoru Endrjū Adamsu (Andrew Adams), kurš ieradies Rīgā uz Tieslietu līderu forumu 14.jūlijā.

J. Bordāns: “Tikšanās ar KleptoCapture1 vadītāju man deva pārliecību, ka ir iespējams efektīvi cīnīties ar kara atbalstītājiem un ar viņiem saistītajām personām piederošo aktīvu apcietināšanu un konfiskāciju. Eiropā jau darbojas atbilstoši juridiskie sankcionēšanas mehānismi, taču pagaidām tie vēl netiek izmantoti pilnā apmērā. Mums daudz drosmīgāk ir jāiet uz priekšu, jāidentificē agresorvalsts pastrādāto kara noziegumu atbalstītāji un jāizmanto metodes, kuras jau tagad efektīvi izmanto ASV Tieslietu ministrijas speciālā vienība KleptoCapture. Esmu pārliecināts, ka Endrjū Adamsa klātbūtne Rīgas Tieslietu līderu forumā dos nepieciešamo izrāvienu Eiropas valstīm arī turpmāk strādāt kopīgi, rīkoties tikpat apņēmīgi un piemērot efektīvas apkarošanas metodes.”

Vizītes ietvaros Rīgā Endrjū Adams tikās arī ar Finanšu un kapitāla tirgus komisijas vadību un Finanšu izlūkošanas dienesta pārstāvjiem.

Kā ziņots, rīt, 14. jūlijā norisināsies pirmais starptautiskais Rīgas Tieslietu līderu forums “Atbildība un inovācijas pārmaiņu laikā”, kurā piedalīsies vairāk nekā 35 tieslietu līderi no dažādām pasaules valstīm, Eiropas Komisijas un nozīmīgākajām starptautiskajām organizācijām. Endrjū Adams piedalīsies foruma noslēdzošajā diskusijāKara noziegumu izmeklēšana un sankciju mehānismi ceļā uz tiesiskās kārtības atjaunošanu”, kurā tieslietu līderi meklēs tiesiskus instrumentus, kas sekmētu kara izbeigšanu un Ukrainas atjaunošanu.

1 ASV Tieslietu departamenta KleptoCapture speciālā vienība tika izveidota šā gada martā, un tās uzdevums ir izmeklēt un saukt pie atbildības pret Krieviju vērsto ASV sankciju pārkāpējus, konfiscējot un atsavinot tām īpašumus un ieņēmumus par labu Ukrainas atjaunošanai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI