DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. jūlijā, 2022
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Rīgā pulcējas finanšu izlūkošanas dienestu vadītāji no visas pasaules

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 10. līdz 15. jūlijam Rīga pirmo reizi uzņem vairākus simtus pasaules finanšu izlūkošanas dienestu ekspertu, lai piedalītos 28.. Egmont grupas plenārsēdē “Jaunas pieejas finanšu izlūkošanas dienestu efektivitātes veicināšanai riskos balstītā vidē”. Plenārsēdē apspriedīs gada laikā paveikto un definēs mērķus turpmākajam periodam. Tā būs pirmā klātienes plenārsēde kopš 2019. gada.

“Kopš finanšu sektora uzraudzības kapitālā remonta uzsākšanas esam paveikuši smagu, bet ļoti nepieciešamu darbu, lai sakārtotu finanšu sistēmu un nepieļautu dažādu naudas atmazgāšanas shēmu īstenošanu mūsu valstī. Šī iemesla dēļ Latvija ir novērtēta kā kompetenta un droša valsts pasākuma norisei, un tā rīkošanu Rīgā, manuprāt, var uzskatīt par starptautisku atzinību paveiktajam,” uzsver Latvijas Finanšu izlūkošanas dienesta priekšnieka pienākumu izpildītājs Toms Platacis. 

Egmont grupa dibināta 1995. gadā, un tā apvieno 166 finanšu izlūkošanas dienestus no visas pasaules, lai veicinātu informācijas apmaiņu un noziegumu atklāšanu. Šogad plenārsēde Rīgā pulcēs vairāk nekā 400 dalībnieku no vairāk nekā 120 valstu finanšu izlūkošanas dienestiem un starptautiskām organizācijām. 

Latvijas Finanšu izlūkošanas dienests atbalsta Egmont grupas starptautiskās sadarbības centienus un ir gatavs stiprināt profesionālas saites ar citiem dienestiem pasaulē, lai vēl vairāk uzlabotu cīņu ar noziedzīgiem nodarījumiem  Latvijas finanšu sistēmā. 

“Vēstures notikumi mūs ir veidojuši  par izdomas bagātiem komplicētu problēmu risinātājiem, kuri ātri reaģē un pielāgojas sarežģītām situācijām, tādēļ mēs vēlamies dalīties ar savām prasmēm un idejām, lai rastu jaunas metodes un risinājumus, kā uzlabot finanšu dienestu efektivitāti starptautiskā līmenī,” turpina T. Platacis.

Signāls noziedzīgajai pasaulei

Finanšu izlūkošanas dienestiem pasaulē ir vadoša loma cīņā pret noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju, terorisma un proliferācijas finansēšanu. Ik gadu finanšu izlūkošanas dienesti saņem tūkstošiem ziņojumu par aizdomīgiem darījumiem ar pārrobežu raksturu, tādēļ starptautisko partneru sadarbība ir ļoti būtiska finanšu izlūkošanas sastāvdaļa. Plenārsēdē dalībnieki dalīsies ar savu pieredzi, praksi, dažāda veida lietu analīzi un jaunākajām darba metodēm, veicinot informācijas apmaiņu un noziegumu atklāšanu. Plenārsēžu galvenais mērķis - uzlabot informācijas apmaiņu starp dienestiem, sekmēt noziegumu atklāšanu, palielināt dienestu redzamību valstu un starptautiskajā līmenī.

“Plenārsēdes formāts ir lieliski piemērots, lai dienesti dalītos ar savu pieredzi, apgūtu labāko pasaules praksi dažāda veida finanšu analīzē un jaunākajās darba metodēs, formāli vai neformāli, divpusēji vai daudzpusēji diskutētu par dažādām ar noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanu saistītām tēmām. Pasākums ir signāls noziedzīgajai pasaulei, ka finanšu izlūkošanas dienestu sadarbība un metodes uzlabojas. Tā ir proaktīva atbilde nākotnes apdraudējumiem,” saka T. Platacis.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI