DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. jūlijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Izstāde „Apburošās lilijas 2022” Dabas muzejā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

Latvijas Nacionālajā dabas muzejā no 14. līdz 16. jūlijam norisināsies liliju izstāde, kas tradicionāli tiek rīkota sadarbībā ar biedrību „Lilium Balticum”.

Dažādas krāsas, formas un smaržas – izstādē būs skatāmas vairāk nekā 100 liliju šķirņu. Īpaši iecienītas dārzos ir trompetlilijas, jo tās izceļas ar savu bagātīgo ziedēšanu un apburošo smaržu. Visvairāk audzētā ir karaliskā lilija, kas pie mums atceļojusi no tālās Ķīnas 20. gadsimta sākumā. Citu valstu vidū Latvija izceļas ar savu trompetliliju selekciju, un arī šogad selekcionāri iepriecinās skatītājus ar jaunām šķirnēm, kas izstādē būs apskatāmas pirmo reizi, piemēram, ‘Made’, ‘Nora’, ‘Sniedzīte’, ‘Klusuma skaņas’,  ‘Katrīnbāde’ un  ‘Taurupe’.

Izstādes apmeklētāji būs aicināti ar savu vērtējumu piedalīties aptaujā par skaistāko izstādes ziedu. Pēc izstādes tiks noskaidrots, kurš audzētājs iegūs biedrības „Lilium Balticum” ceļojošo kausu par vispopulārāko liliju. Pagājušā gada izstādē par visiecienītāko liliju apmeklētāju vērtējumā tika atzīta Sondras Riekstiņas audzētā OT (O – no Oriental jeb Austrumu lilijas un T – no trompetlilijas) liliju šķirne 'Touchstone'.

Izstādē audzētāji sniegs konsultācijas par stādīšanu, audzēšanu un šķirņu izvēli, kā arī būs iespēja pasūtīt liliju sīpolus.

Izstādes atklāšana ceturtdien, 14. jūlijā, plkst. 11.00 Latvijas Nacionālā dabas muzeja 2. stāva izstāžu zālē.

Izstādes darba laiks:

  • C. 10.00–19.00
  • P. 10.00–17.00
  • S. 10.00–17.00

Laipni aicināti Latvijas Nacionālajā dabas muzejā – Rīgā, K. Barona ielā 4!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI