DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. jūnijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

KNAB nav veicis aizturēšanu Ventspils valstspilsētas pašvaldības domē un tās institūcijās

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 9. jūnijā, publiskajā telpā tika izplatīta informācija, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (turpmāk KNAB) darbinieki aizturējuši kādu personu Ventspils valstspilsētas pašvaldībā. Informācija tika izplatīta atsaucoties uz KNAB priekšnieka Jēkaba Straumes sniegto interviju Latvijas Televīzijai, lai gan Straumes kungs neminēja ne konkrētu pašvaldību, ne konkrētu kriminālprocesu. Esam pārliecināti, ka, ja arī Ventspils pašvaldība tika minēta, tad Straumes kungs to, iespējams, bija domājis kā ģeogrāfisku vietu, nevis Ventspils domi un tās institūcijas. Tomēr pieļaujam, ka vairākums lasītāju to uztvēra, ka aizturētā persona ir no Ventspils domes vai tās struktūrvienībām. Diemžēl šādas informācijas pasniegšanas veids, ko nereti izvēlas mediji, rada negatīvu un sagrozītu informāciju par Ventspils domi. 

Pašvaldības vadībai nav sniegta nekāda veida informācija par aizturēšanu, aizturēto personu vai aizturēšanas iemesliem. Informējam, ka aizturētā persona nav Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes darbinieks.

Tāpat šai ziņai tika pievienota informācija par KNAB uzsākto kriminālprocesu Ventspils brīvostas maksājumiem bijušā Ventspils mēra Aivara Lemberga ("Latvijai un Ventspilij") vadītajai biedrībai "Ventspils attīstības aģentūra", taču esam pārliecināti, ka šīs KNAB operatīvās darbības nav saistītas ar minēto kriminālprocesu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI