DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. jūnijā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

Ukrainas Radas priekšsēdētājs Stefančuks mudina piešķirt Ukrainai kandidātvalsts statusu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Trešdien savā uzrunā EP deputātiem Ukrainas Augstākās Radas (parlamenta) priekšsēdētājs Ruslans Stefančuks aicināja Eiropas Savienību apstiprināt viņa valsts pieteikumu dalībai ES.

Parlamenta priekšsēdētāja Roberta Metsola, sagaidot Stefančuku Strasbūras plenārsēžu zālē, uzsvēra, ka “Ukrainas cīņa par brīvību, par demokrātiju, par vērtībām, kas mūs vieno kā eiropiešus, ir arī mūsu cīņa. Tas, ko Ukrainai nācies piedzīvot, vēl pirms dažiem mēnešiem šķita neiedomājami, bet jūsu tauta ir iedvesmojusi visu pasauli".

Priekšsēdētāja Metsola sacīja, ka Eiropas Parlaments turpinās aktīvi atbalstīt Ukrainas centienus iegūt ES kandidātvalsts statusu. "Mēs zinām, cik svarīgs ir skaidrs vēstījums, ka ka Ukraina ir piederīga Eiropas ģimenei. Visu priekšā apliecināt, ka Ukraina ir Eiropa," viņa teica.

Stefančuks sacīja, ka Krievijas uzbrukums Ukrainai sākotnēji ir šokējis viņa valsti un visu pasauli, taču ukraiņi ātri vien sapratuši, kas viņiem jādara - saliedēti jāstājas pret agresoru.

Paužot atzinību priekšsēdētājai Metsolai par to, ka viņa bija viena no pirmajiem Eiropas līderiem, kas apmeklēja Ukrainu pēc kara sākšanās, viņš arī pateicās Eiropas dalībvalstīm par to reakciju uz Krievijas agresiju, par Ukrainas bēgļu uzņemšanu un atbalstu Ukrainas tautai šajos tumšajos laikos. Vienlaikus viņš pauda cerību, ka, turpinoties karam, tiks veikti papildu pasākumi, tostarp turpmākas ES sankcijas, pat ja tās sāks negatīvi ietekmēt Eiropas ekonomiku. "Jo sakāves cena būs daudz augstāka," viņš teica.

Stefančuks pauda dziļu vēlmi, lai Eiropas Savienība spēcīgi atbalstītu viņa valsts centienus kļūt par ES kandidātvalsti. Ukrainai un tās tautai ir nepieciešams šāds spēcīgs vēstījums no Eiropas, viņš uzsvēra, vienlaikus norādot, ka jebkurš cits politisks signāls nāktu par labu Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam un viņa režīmam. Viņš arī pateicās Eiropas Parlamentam par viņa valstij izrādīto atbalstu.

Stefančuka runas videoierakstu var noskatīties šeit. (08.06.2022)

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI