DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. maijā, 2022
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Robežšķērsošana

27.05 –29.05 uz valsts robežas un iekšienē

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 27. maijā, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 38 likumpārkāpējus.

Sestdien, 28. maijā, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 26 likumpārkāpējus.

Piektdien, 27. maijā, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 38 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēts 21 robežpārkāpējs, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta pieciem ārzemniekam

Grebņevas, Terehovas un Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta trīs Krievijas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, vienam Moldovas un vienam Serbijas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgu ceļošanas dokumentu. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti septiņiem ārzemniekiem

Grebņevas, Terehovas un Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti pieci Ukrainas un divi Uzbekistānas pilsoņi, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība viena Uzbekistānas pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietā netika uzsākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta vienam Latvijas pilsonim

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens Latvijas pilsonis, kura dokuments nav derīgs izceļošanai uz Lielbritāniju. Personai liegta izceļošana no valsts

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti piecām personām – četriem Uzbekistānas un vienam Krievijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 12 personām – trīs Baltkrievijas, diviem Krievijas, diviem Rumānijas, vienam Latvijas, vienam Moldovas, vienam Igaunijas un vienam Ukrainas pilsonim.

Sestdien, 28. maijā, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 26 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 12 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Konstatēts viens ārzemnieks ar viltotiem dokumentiem

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens Afganistānas pilsonis, kurš robežsargiem uzrādīja viltotu Polijas pilsoņa ID karti. Par viltotu dokumentu izmantošanu uzsākts kriminālprocess. Kriminālprocesa ietvaros viltotais dokuments izņemts.

  • Ieceļošana Latvijā liegta četriem ārzemniekam

Terehovas, Silenes un Grebņevas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta diviem Moldovas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi, vienam Krievijas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas un vienam Baltkrievijas pilsonim, jo ārzemniekam liegts ieceļot un uzturēties Šengenas zonas valstu teritorijā. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti diviem ārzemniekiem

Terehovas robežkontroles punktā konstatēti divi Ukrainas pilsoņi, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā vai bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta vienam Latvijas pilsonim

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens uz Lielbritāniju izceļojošs Latvijas pilsonis, kura dokuments nav derīgs izceļošanai uz Lielbritāniju. Personai liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti diviem Igaunijas pilsoņiem.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 12 personām – trīs Igaunijas, diviem Latvijas, diviem Krievijas, diviem Tadžikistānas, vienam Baltkrievijas, vienam Ukrainas un vienam Moldovas pilsonim.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI