DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. maijā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Rosina sākt kriminālvajāšanu pret VUGD amatpersonu par azartspēļu laimestu nenorādīšanu valsts amatpersonas deklarācijā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Iekšējās drošības birojs Nodokļu un muitas lietu prokuratūrai nosūtījis kriminālprocesu kriminālvajāšanas uzsākšanai pret Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Rīgas reģiona pārvaldes amatpersonu par nepatiesu ziņu norādīšanu valsts amatpersonas deklarācijā un izvairīšanos no nodokļu nomaksas.

Iekšējās drošības birojs, veicot pirmstiesas izmeklēšanu, noskaidroja, ka minētā VUGD amatpersona, iesniedzot Valsts ieņēmumu dienesta Elektroniskās deklarēšanas sistēmā likumā “Par interešu konfliktu novēršanu valsts amatpersonu darbībā” noteikto kārtējo valsts amatpersonas deklarāciju, nenorādīja ziņas par azartspēļu laimestos gūtajiem ienākumiem vairāku simtu tūkstošu eiro apmērā, kā arī neiesniedza Valsts ieņēmumu dienestā gada ienākumu deklarāciju, tādējādi izvairoties no iedzīvotāju ienākuma nodokļa nomaksas vairāk kā simts tūkstošu eiro apmērā. 

Par VUGD amatpersonas iespējami veikto noziedzīgo nodarījumu prokuratūrai ir nodots kriminālprocess ar ierosinājumu uzsākt kriminālvajāšanu par Krimināllikuma 218.panta otrajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma – izvairīšanās no nodokļu nomaksas - izdarīšanu un Krimināllikuma 219.panta otrajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma - nepatiesu ziņu norādīšana valsts amatpersonas deklarācijā  - izdarīšanu.

Iekšējās drošības birojs atgādina, ka nevienu personu nevar uzskatīt par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kamēr tās vaina nav pierādīta Kriminālprocesa likumā paredzētajā kārtībā.

Iekšējās drošības birojs 2022. gada pirmajā ceturksnī kompetences ietvaros ir uzsācis 14 kriminālprocesus un kopumā veicis pirmstiesas izmeklēšanu 72 kriminālprocesos. Šī gada pirmajos trīs mēnešos prokuratūrai nosūtīti 11 kriminālprocesi kriminālvajāšanas uzsākšanai pret 15 Iekšlietu ministrijas padotības iestādēs nodarbinātajiem un šo kriminālprocesu ietvaros ir atklāti 17 noziedzīgi nodarījumi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI