DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. maijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

"Moldova pieder pie Eiropas Savienības," Eiropas Parlamentam saka prezidente Maja Sandu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Trešdien uzrunājot Eiropas Parlamentu Moldovas prezidente Maja Sandu aicināja ES dalībvalstis atbalstīt Moldovas centienus iestāties Eiropas Savienībā.

Uzrunājot Eiropas Parlamentu Briselē, prezidente Sandu norādīja, ka Krievijas iebrukums tās kaimiņvalstij Ukrainai ar "nekaunīgo zemes sagrābšanu, ģeopolitiskajiem iekarojumiem un ietekmes sfēru pārdali" atgādina Eiropas sarežģīto pagātni. Vienlaikus viņa uzsvēra, ka Moldova un tās iedzīvotāji uz kara izraisīto šoku, šausmām un uzticības krīzi ir reaģējuši ar laipnību, dāsnumu un līdzjūtību, uzņemot lielu skaitu Ukrainas bēgļu un sniedzot Ukrainai humāno palīdzību.

Moldova 2022. gada martā oficiāli iesniedza pieteikumu dalībai ES, un prezidente Sandu pauda stingru pārliecību, ka Moldova ir daļa no Eiropas kopienas.

"Mēs apzināmies, ka politiski lēmumi ES līmenī būs vēl tikai jāpieņem. Mēs arī apzināmies, ka tie nebūs viegli lēmumi. Taču kandidātvalsts statusa piešķiršana Moldovai būs pareizais lēmums. Mēs piederam pie Eiropas Savienības," viņa teica.

Visbeidzot, runājot par Krievijas agresiju, viņa norādīja, ka Moldova nepārprotami nosoda karu pret Ukrainu.

"Mēs atbalstām Ukrainas suverenitāti un teritoriālo nedalāmību, kā esam to darījuši vienmēr. Krima ir Ukraina. Donbass ir Ukraina. Kijeva ir Ukraina. Un tā tas būs vienmēr," viņa sacīja.

Viņas runu pilnā apjomā var noklausīties šeit. (18.05.2022.)

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI