DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. maijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma

Tieslietu padomes priekšsēdētājs tiksies ar Eiropas Tieslietu padomju asociācijas prezidentu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 19.maijā, Tieslietu padomes priekšsēdētājs Aigars Strupišs tiksies ar Eiropas Tieslietu padomju asociācijas prezidentu (ENCJ) Filippo Donati, lai stiprinātu savstarpējo sadarbību un pārrunātu Latvijas Tieslietu padomes aktualitātes. 

Tieslietu padomes priekšsēdētājs Aigars Strupišs uzsver: "Latvija pieredzes apmaiņas un sadarbības veicināšanai 2011.gadā iestājās ENCJ. Kopumā ENCJ sastāvā ir 19. ES valstis, tādējādi F.Donati vizīte Latvijā apliecina Latvijas Tieslietu padomes svarīgo lomu darbojoties ENCJ".

F.Donati vizītē Latvijā ieradīsies no 18. līdz 20.maijam.

20.maijā ENCJ prezidents piedalīsies ar uzrunu Latvijas tiesnešu konferencē un tiksies ar Valsts prezidentu Egilu Levitu. Tā kā F.Donati ir arī Florences universitātes Juridiskās fakultātes konstitucionālo tiesību profesors, vizītes ietvaros ieplānota tikšanās ar Latvijas Universitātes Valststiesību zinātņu katedras asoc. prof. Anitu Rodiņu un lektoru Gunāru Kusiņu.

Papildu informācija:

ENCJ ir bezpeļņas organizācija, kas apvieno ES dalībvalstu tiesu sistēmu pārstāvošas, no likumdevēja un izpildvaras neatkarīgas institūcijas. Plašāka informācija par ENCJ pieejama šeit.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI