DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. maijā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Valsts policija turpina darbu kriminālprocesos par pārkāpumiem akcizēto preču aprites jomā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šā gada martā Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas, veicot kratīšanas personu īpašumos Dienvidkurzemes novadā un Liepājā, no nelegālās aprites izņēma vairāk nekā 48 tūkstošus cigaretes, 33 litrus kandžas, 760 litrus brāgas, kā arī skaidru naudu, kas, iespējams, iegūta nelikumīgā veidā un automašīnu, kas tika izmantota noziedzīgu nodarījumu veikšanai.

Šā gada martā Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Organizētās noziedzības un noziegumu ekonomikas jomā apkarošanas nodaļas amatpersonas uz aizdomu pamata par to, ka sieviete Liepājā nodarbojas ar nelikumīgu tabakas izstrādājumu apriti, veica aizturēšanu.

Kriminālprocesa ietvaros tika veikta kratīšana viņas īpašumā Liepājā un no nelegālās aprites tika izņemtas 48 429 cigaretes bez Latvijas Republikas akcīzes markām, 0,7 litri šķidrums ar alkoholam raksturīgu smaku un vairāk nekā viens tūkstotis eiro, kas, iespējams, iegūti nelikumīgā veidā. Sieviete jau iepriekš ir nonākusi policijas redzeslokā par līdzīga rakstura likumpārkāpumiem un uz izmeklēšanas laiku viņai ir piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Valsts policija turpina izmeklēšanu kriminālprocesos. Saskaņā ar Krimināllikumu, bargākais sods par šādu noziedzīgu nodarījumu ir brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem.

Tāpat šā gada martā Dienvidkurzemes novadā tika aizturēts vīrietis un sieviete uz aizdomu pamata par nelikumīgu alkoholisko dzērienu ražošanu un glabāšanu. Veicot kratīšanu personu dzīvesvietās un automašīnās, tika izņemta 33 litri kandžas, 760 litri brāgas, alkohola ražošanas iekārta, skaidra nauda un automašīna, kura tika izmantota noziedzīgu nodarījumu izdarīšanai. Personas iepriekš nav nonākušas policijas redzeslokā un uz izmeklēšanas laiku viņām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Organizētās noziedzības un noziegumu ekonomikas jomā apkarošanas nodaļas amatpersonas turpina izmeklēšanu kriminālprocesā. Saskaņā ar Krimināllikumu, bargākais sods par šādu noziedzīgu nodarījumu ir  brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem.

Valsts policija informāciju par personām, kuras tirgo vai uzglabā nelegālās cigaretes, iegūst operatīvas darbības rezultātā, taču nereti Valsts policija informāciju par kāda iedzīvotāja pretlikumīgajām darbībām saņem no iedzīvotājiem, par ko likumsargi izsaka pateicību un aicina arī turpmāk ziņot par šāda veida pārkāpumiem, zvanot pa tālruņa numuru 110.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI